Sommerløg: Plant, vent, og nyd synet

Et festfyrværkeri af farver

Når der ikke længere er risiko for frost, kan sommerløgene endelig plantes i haven. Mange kan næsten ikke vente på dette øjeblik – ikke kun fordi det er fascinerende at se dem vokse, men også fordi sommerløgene giver haven et festfyrværkeri af farver. Der kommer hele tiden nye blomster på dem, og de har de skønneste farver. Hvad venter du på? Køb disse smukke juveler til haven i havecentre eller på nettet.

206309_aangepast.jpg

206335_aangepast.jpg

Kalender over sommerløg

Med sommerløg får du smukke farver lige fra juni og indtil slutningen af oktober. Men hvilke slags sommerløg findes der? Og hvornår blomstrer de? De 18 mest populære sommerløg er kommet med i sommerløgskalenderen i den rækkefølge, hvor de springer ud. Særlige irisser indvarsler sæsonens begyndelse, og dahliaer er de sidste, der springer ud, når udendørssæsonen er ved at være forbi. Dette sommerløg blomstrer stadig i oktober! Faktisk lige indtil temperaturen falder til under frysepunktet, hvilket markerer slutningen på deres storslåede regeringstid for det år.

223784_aangepast.png

Når du sætter sommerløg

Du kan plante sommerløg i april, når der ikke længere er risiko for frost. Men hvad nu, hvis det er koldt længe? Så må du bare vente, for sommerløg kan ikke tåle frost. Til gengæld kan de plantes indtil slutningen af maj.

Trin 1

Brug en planteske til at grave et hul i jorden. Sommerløg, knolde og udvækster skal plantes i en dybde, der svarer til det dobbelte af deres længde. Dette gælder dog ikke for begonier og dahliaer, der kun lige skal plantes under overfladen.

Trin 2

Anbring små sommerløg ca. 10 cm fra hinanden. 12 cm er en god afstand for gladiolus, 25 cm er godt for begonier, 30 cm er godt for liljer, og 40 cm er godt for dahliaer. Anbring forsigtigt blomsterløgene i jorden uden at trykke på dem.

Trin 3

Dæk blomsterløgene med jord. Så snart sommerløgene er plantet, skal de have masser af vand, så rødderne kan vokse hurtigt. Hvis forårsvejret er tørt, er det en god idé at holde jorden i haven fugtig.

223499_aangepast.jpg 223505_aangepast.jpg

209999_aangepast.jpg 223781_aangepast.jpg