100 % tulipaner

Tulipaner: Hollands stolthed og symbolet på foråret! Har du altid gerne villet have en lille Keukenhof i din egen have? Nu er det tid til at plante tulipanløg, så du kan nyde de skønne former og farver i din egen have til foråret.

En lille Keukenhof i din egen have: Hvad kunne være bedre? Du behøver ikke en stor have – det er nemt at skabe en munter tulipanstemning, selv i en byhave eller på en altan eller terrasse. Hvordan gør du? Tænk stort, og vælg mange forskellige varianter af tulipaner med forskellige blomstringstider, så du kan nyde dem i lang tid!

Hvis du har en have, kan du plante masser af tulipanløg i et tomt kantbed, eller du kan sætte dem mellem eksisterende beplantninger. Hvis du ikke er så heldig at have en have, men du har en altan eller terrasse, der godt kunne bruge lidt farve om foråret, kan du bruge urtepotter eller krukker til tulipanløgene. Sæt flere krukker ved siden af hinanden for at skabe en fyldig og positiv atmosfære.

Forskellige tulipansorter

  • Triumph-tulipaner: robuste stilke og en smuk blomsterform i mange forskellige farver. Perfekte som afskårne blomster. Blomstringsmåned: april. Blomstringshøjde: 25-40 cm.
  • Darwin-hybridtulipaner: store blomster med en stærk, lang stilk. Blomstringsmåned: april-maj. Blomstringshøjde: 30-50 cm.
  • Enkeltblomstrede tulipaner: et stort udvalg af former og farver. Store blomster og perfekte som afskårne blomster. Blomstringsmåned: april-maj. Blomstringshøjde: 50-75 cm.
  • Fosteriana-tulipaner: en vild tulipanart med en slank blomsterform og store kronblade, der nogle gange har hvide striber. Blomstringsmåned: april-maj. Blomstringshøjde: 25-30 cm.
  • Dobbeltblomstrede tulipaner: tulipansort med dobbelte blomster og korte, stærke stilke. Blomstringsmåned: april. Blomstringshøjde: 20-30 cm.
  • Papegøjetulipaner: finurligt formede tulipaner med usædvanlige farver. Blomstringsmåned: april-maj. Blomstringshøjde: 35-50 cm.
  • Liljeblomstrende tulipaner: slanke blomster, ofte med spidse kronblade. Blomstringsmåned: maj. Blomstringshøjde: 35-75 cm.
  • Botaniske tulipaner: greigii- eller kaufmanniana-tulipaner har små tidlige blomster, der let kan naturaliseres. Blomstringsmåned: marts-april. Blomstringshøjde: 20-30 cm.
  • Viridiflora-tulipaner: liljeformet tulipan med grønt i blomsten. Forbliver smukke længe og er velegnet som afskårne blomster. Blomstringsmåned: april. Blomstringshøjde: 40-60 cm.

Tjek altid på emballagen for at se de nøjagtige blomstringstider, da dette kan variere efter type.