5 trin, når du planter blomsterløg

Lad dig ikke narre af deres udseende

Blomsterløg, knolde og rodknolde sælges i pakker, der normalt viser billeder af deres blomster. Det skyldes, at blomsterløgene ikke giver indtryk af, hvor smukke de er under blomstringen. Så lad dig ikke narre af deres udseende. Så snart blomsterløgene er blevet plantet og får gavn af jorden og lidt vand, vil de udvikle sig til de rene stjerner i haven. De nu tørre blomsterløg bliver forvandlet til smukke blomster, der får din have til at funkle.

Med 5 trin

Eftersom blomsten allerede er gemt væk inde i løget, kræver det ikke grønne fingre at plante dem. Med blot 5 trin kan du være sikker på succes! Før du ved af det, sidder du på knæ og beundrer de første spæde grønne blade, der dukker op af jorden. Og er bare begyndelsen på alle de dejlige ting, der er undervejs.

Trin 1

Grav et hul til flere blomsterløg, eller lav et hul til hvert enkelt blomsterløg eller et par stykker ad gangen. Størrelsen på blomsterløget bestemmer, hvor dybt det skal plantes. Store blomsterløg (5 cm eller større i diameter) bør plantes 15 cm dybt og små blomsterløg (2,5-5 cm) 7 til 10 cm dybt.

Trin 2

Fjern ukrudt og småsten, og bland noget havemuld i jorden for at gøre det nemmere for vand at løbe væk.

Trin 3

Tryk forsigtigt blomsterløget ned i jorden med toppen opad. Store blomsterløg bør plantes 7 til 20 cm fra hinanden og små løg med 3 til 7 cm mellemrum.

Trin 4

Dæk blomsterløgene med den jord, du gravede op af hullet.

Trin 5

Hvis jorden er tør, skal du hælde lidt vand over stedet, hvor blomsterløgene lige er blevet plantet.

Plantetidspunkt

Blomsterløg skal sættes fra midten af september til midten af december. Men hvornår er egentlig det bedste plantetidspunkt i disse tre måneder? Når temperaturen falder til under 10 grader, er det et godt tidspunkt at starte. Når det sker, kan du gå i gang med at plante så mange, du har lyst til. Du skal dog sørge for ikke at plante dine blomsterløg, efter den første nattefrost er sat ind.

216384-aangepast.jpg

213247-aangepast.jpg 213250-aangepast.jpg

219153-aangepast.jpg 219150-aangepast.jpg