Hurra, det er tid til sommerløg!

Hvis du kan lide at have (mange) blomster i haven, kan du virkelig slå dig løs med sommerløg. Disse havejuveler er kronen på værket i din grønne oases blomsterpragt.

Et fantastisk farverigt arrangement

Sommerløg er sommerblomstrende løg eller knolde, som plantes om foråret. De blomstrer om sommeren og det tidlige efterår. Der findes et utroligt varieret udvalg af unikke blomster i mange usædvanlige faconer og forskellige størrelser. De har alle én ting til fælles: De ser ganske fantastiske ud og giver din have et ekstra pift.

Sortiment

De mest kendte sommerløg er liljer (Lilium), georginer (Dahlia), kallaer (Calla), sværdliljer (Gladiolus), afrikanske liljer (Agapanthus) og begonier (Begonia). De mindre kendte sorter, f.eks. indiske liljer (Canna), kejserindeliljer (Hymenocallis) og tigerliljer (Tigridia), er lige så smukke. Vælg de typer, der gør dig glad, og som passer til din have.

Plantning

Du kan plante sommerløg sammen i en gruppe eller enkeltvis mellem allerede etablerede planter. Se emballagen for afstand og dybde. Liljer kræver f.eks. ikke så meget plads som georginer. Er du klar til at begynde at plante? Her er et par tip:

  1. Vælg det rigtige tidspunkt. Du kan begynde at plante sommerløg i april, når der ikke længere er risiko for frost. Somme tider hænger frosten ved i længere tid. Så må du bare vente, for sommerløg kan ikke tåle frost.
  2. Grav et hul, der er dobbelt så dybt som løgets/knoldens højde. Begonier og georginer er dog undtagelser. Disse bør plantes lige under jordoverfladen, fordi de har brug for mere varme fra solen.
  3. Placer forsigtigt sommerløgene i jorden uden at presse dem ned.
  4. Dæk løgene med den opgravede jord. Giv dem rigeligt med vand umiddelbart efter plantningen, så de hurtigt kan danne rødder.
  5. Hvis det er et tørt forår, skal havejorden holdes fugtig.