Amaryllis giver skønhed i efteråret

Dejligt lunt

Herligt, ikke sandt? Efter en vidunderlig sommer er det atter blevet efterår! En buldrende pejs, bløde puder og dejligt varme tæpper drager os indendørs. Og prikken over i’et? Amaryllis. Ude i haven gør naturen sig klar til kulden, men temperaturen indendørs er så behagelig, at disse enorme blomsterløg slet ikke kan vente. Du behøver heller ikke at vente: Gør dit hjem klar til den kommende årstid.

226494_aangepast.jpg 226498_aangepast.jpg

En fantastisk proces

Amaryllis har et virkelig enormt blomsterløg. Hvis man anbringer det i et varmt hus, tror blomsterløget, at det er forår. Det varer ikke længe, før det vokser og danner prægtige blomster. Det er fantastisk at iagttage denne proces. Det første, der dukker frem, er bladene og stilkene. Kort efter kan man se de første knopper. Efter blot et par uger begynder planten at danne enorme blomster. Den mest velkendte farve er rød, men der findes også hvide, orange, lyserøde og flødefarvede varianter.

Sådan finder du det look, du søger

Hvordan viser du bedst dine amaryllis frem? Er det svært? Overhovedet ikke! For det første indeholder blomsterløget alle de næringsstoffer, som planten har brug for, så det er ikke nødvendigt med mere pottemuld eller vand. Uanset hvad du gør, tager disse blomster sig altid fantastisk godt ud. Du kan evt. placere amaryllisløgene i hver deres glasvase – med eller uden pottemuld nedenunder. En anden mulighed er at sætte dem i en lav beholder. Men det er helt op til dig: Vælg det look, du bedst kan lide.

226507_aangepast.jpg 226515_aangepast.jpg

Interessante fakta

  • Vidste du, at det officielle navn for amaryllis er Hippeastrum?
  • Disse store blomsterløg stammer fra Sydamerika.
  • Hver stilk giver mellem 4 og 6 enorme blomster. Jo større blomsterløget er, jo flere blomster giver det.