Amaryllisløg blomstrer som en sand diva

Sådan vokser de

Amaryllis kaldes også for ridderstjerne og er majestætiske blomsterløg, der producerer lige så imponerende blomster. Denne forvandling fra løg til blomst er spændende at overvære. Vækstprocessen begynder med udviklingen af rødder. Derefter vil en eller flere tykke knopper, der indeholder blomsterne, skyde ud af løget. Hver dag vokser stænglen (eller stænglerne) sig højere. På et vist tidspunkt dukker de individuelle blomsterknopper frem af dækbladene. Hele processen tager 6-10 uger, og du kan se den, mens den sker!

226501_aangepast.jpg 226505_aangepast.jpg

Opvågning

Før amaryllisløget begynder at vokse, skal du først vække denne diva. Vand fungerer bedst. Anbring løget i en beholder med lunkent vand, og lad det ligge i en time. Vandet sikrer, at rødderne begynder at vokse. Derefter kan du enten plante løget i en pæn krukke fyldt med pottemuld, lægge det i en lav skål eller anbringe det over vand. Uanset hvad du vælger, vil denne diva sætte pris på varme. En stuetemperatur på mellem 20 og 24 grader er perfekt. Løget kan også godt lide lys. Hvis omgivelserne er for mørke, bliver stænglerne for lange.

226496_aangepast.jpg 226507_aangepast.jpg

Tips:

  • Amaryllisløg fås fra oktober til slutningen af april.
  • Vælg pæne, faste amaryllisløg. Hvis du kan lave en bule i dem med tommelfingeren, betyder det, at de er gamle eller syge.
  • De mest kendte amaryllisfarver er rød, rosa, laksefarvet, orange og hvid. Men vidste du, at du også kan finde dobbeltblomstrende og småblomstrende sorter?
  • Understøt blomsterknoppen med en tynd pind, når stænglen er blevet høj, eller hvis blomsterne bliver store og tunge.

226504_aangepast.jpg