Anemonen: Nok er den lille, men til gengæld fylder den meget

Tre anemoner

Der findes mange forskellige anemonearter, men tre er uundværlige i haven. Der er balkananemonen (Anemone blanda), den hvide anemone (Anemone nemorosa) og den gule anemone (Anemone ranunculoides). Deres funklende, margueritagtige blomster, der kun er 4-5 cm brede, smiler nærmest til os. De er gode til at dække jorden med deres hvide, lyserøde, blå og gule blomster. Prøv at se, om du kan finde store områder med farver på skovbunden i starten af foråret. Hvis du finder et, er der en god chance for, at det er anemoner, der vokser i deres naturlige omgivelser.

222478_aangepast.jpg 222477_aangepast.jpg

Et tæppe af blomster

Vil du gerne have anemoner i din have? Se, det er en god idé! Anemoner er perfekte til haven. Hvis du planter dem nu, kan du få glæde af dem i lang tid lige fra starten af marts og til slutningen af april. Overrask dig selv ved at plante dem i små grupper. Du vil blive belønnet med et vidunderligt tæppe af blomster langs kanten. Vidste du, at disse muntre planter også naturaliserer? Det betyder, at de ikke bare blomstrer år efter år. Dit tæppe af blomster vil også vokse, fordi der kommer flere planter hvert år. Ikke dårligt for planter, der er så små.

222474_aangepast.jpg 222443_aangepast.jpg

Interessante fakta om anemoner

  • Balkananemoner og gule anemoner er i familie med de lige så muntre ranunkler.
  • Når de er sprunget ud, forsvinder planterne, og de kan ikke ses igen før starten af det næste forår.
  • Disse glade planter, der blomstrer om foråret, bliver 15-20 cm høje.
  • Der er udviklet anemonevarianter for at give flere slags blomster: dobbeltblomstrende, enkeltblomstrende og dem med ekstra store blomster.
  • Vidste du, at deres blomster altid vender mod solen, så de får så meget forårsvarme som muligt?
  • Den mest almindelige balkananemone er Anemone blanda, der også kaldes for “Blue Shades”. Ja, dens blomster har faktisk en smuk, blå farve.

220026_aangepast.jpg

218253_aangepast.jpg

212141_aangepast.jpg

212140_aangepast.jpg

212137_aangepast.jpg

44744_aangepast.jpg