Årets blomsterløg: dobbeltblomstrende påskelilje

Forår

Påskeliljer? Netop, påskeliljer. Og de er endda dobbeltblomstrende, så du kan få dobbelt så meget glæde af dem. Dobbeltblomstrende påskeliljer er typiske forårsblomster, der får dig til at smile allerede i april, når de springer ud. De er specielle, fordi deres kroner enten deles i mange kronblade, eller fordi blomsten simpelthen er fyldt med blomsterblade. Dobbeltblomstrende påskeliljer fås i alle mulige gule nuancer, men også i flødefarvet, hvid og orange samt alle tænkelige kombinationer af disse farver. Vidste du, at de også er flerårige? Det betyder, at du også kan få glæde af dem til næste år!

23166_aangepast.jpg 207672_aangepast.jpg

Forelsket

Hvor kommer navnet “Narcissus” (det videnskabelige navn for påskeliljer) egentlig fra? Det stammer fra en tragedie fra den græske mytologi. Da den klassisk smukke Narcissus så sit spejlbillede i vandet, blev han håbløst forelsket i sig selv. Men han ikke kunne røre ved sit spejlbillede, så han sygnede hen af frustration. Hans krop forsvandt og blev til en smuk, gul blomst: Den Narcissus, som vi i dag kalder for påskelilje. Og i år er denne dobbeltblomstrende påskelilje blevet udnævnt til årets blomsterløg!

226381_aangepast.jpg 226383_aangepast.jpg

Værd at vide

  • Nogle varianter af dobbeltblomstrende påskeliljer er lettere at finde end andre. Dette skyldes, at nogle varianter er mere udbredte end andre. Følgende varianter af dobbeltblomstrende påskeliljer er meget udbredte (og lettere at finde): “Replete”, “Abba”, “Ice King” og “Rip van Winkle”.
  • Vidste du, at den dobbeltblomstrende “Bridal Crown” primært bruges som et fremdrevent blomsterløg i en krukke? Du kan lade den stå indendørs eller plante den i haven.

226399_aangepast.jpg 226401_aangepast.jpg

226403_aangepast.jpg 226405_aangepast.jpg