Bland blomsterløg nu, og nyd farverne næste forår

Vælg dine farver

Når du blander blomsterløg, kan du med fordel eksperimentere med f. eks. farve. Er varme farver lige dig? Så vælg brændende orange, røde og gule farver. Hvis du ikke kan få nok af dramatiske farvekombinationer, kan du vælge kontrastfarver som gul og blå eller lilla og orange. Hvis du i stedet ønsker et fredfyldt, harmonisk resultat, vil du sikkert synes godt om pastelfarver. Eller du kunne vælge en enkelt farve i forskellige nuancer – for eksempel lys rosa til meget mørk pink. Det hele afhænger af, hvad du bedst kan lide.

225633_aangepast.jpg 225458_aangepast.jpg

Skab liv

Overvej også form og højde, når du laver din blanding. Skal de ikke være for høje? Så vælg en kombination af blomsterløg som dværgiris (Iris reticulata), langstilket lærkespore (Corydalis solida), snekrokus (Crocus tommassinianus) og perlehyacint (Muscari). Måske har du lyst til at eksperimentere med forskellige højder. Hvis det er tilfældet, kan du prøve kæmpeløg (Allium giganteum), der vil tårne sig op over tulipaner (Tulipa). Eller kombiner kejserkrone (Fritillaria imperialis) med tulipaner – selvom blomsterne har samme farve vil deres helt forskellige former adskille dem. Du kan også lave en blanding af blomsterløg, der blomstrer på forskellige tidspunkter. På den måde har du blomster hele foråret.

225535_aangepast.jpg

Bland dem, spred dem, plant dem

Hvis du gerne vil have en naturlig effekt, kan du blande de forskellige blomsterløg i en spand eller en anden beholder og derefter sprede dem på jorden med løs hånd. Plant dem, der hvor de lander. Emballagen fortæller dig, hvor dybt de forskellige typer skal plantes. Man planter som hovedregel et løg tre gange så dybt, som det er højt. Et løg, der er 3 cm højt, skal derfor plantes i en dybde på 9 cm. Plant blomsterløg med ‘næsen’ (spidsen) opad (dette er ikke vigtigt ved små løg). Kort sagt: Bland dem nu, og nyd dem til foråret!

225422_(1) aangepast.jpg

Tips

  1. Giv en personlig blanding blomsterløg som gave – så vil modtageren tænke på dig næste forår.
  2. Vidste du, at du kan købe færdige blandinger?
  3. Kombinationer af blomsterløg ser også flotte ud i potter.

225429_aangepast.jpg 225462_aangepast.jpg