Blandinger af blomsterløg, der skaber farveeksplosioner

Smukke blandinger af blomsterløg

Når du sætter blomsterløg, får du blomster endnu tidligere på sæsonen. Men hvad er blandinger af blomsterløg helt præcist? Det er en samling af forskellige slags blomsterløg, der er udvalgt af fagfolk, som ved, at disse løg fungerer godt sammen og udmunder i et imponerende skue. Men hvorfor ikke prøve at lave dine helt egne blandinger? Det kan give din have et ægte personligt præg.

Sådan laver du din blanding

Når du laver din blanding af blomsterløg, bør du overveje det visuelle indtryk af blomsternes farver, former og højder. Det kan være, du tilstræber en harmonisk blanding. Eller måske er du mere til en kontrast i farve eller højde. En anden faktor er blomstringsperioden. Overvej dette på forhånd. Vil du helst have blomsterløg, der blomstrer samtidig, eller en blanding, der blomstrer forskudt?

Blomsterløgstyper

De hyppigst benyttede blomsterløg i disse blandinger er dem, vi alle kender: tulipanerne. De egner sig godt til blandinger, fordi de fås i så mange forskellige farver, former og højder. Udover tulipaner er disse blandinger også velegnede til påskeliljer (Narcissus), perlehyacinter (Muscari), prærieliljer (Camassia), krokusser (Crocus) og hyacinter (Hyacinthus).

Biodiversitet

Visse blandinger af blomsterløg vil også forbedre biodiversiteten, fordi deres blomster afgiver meget pollen, som er nemt for insekter at komme til. Selvom sommerfuglens lange tunge nemt kan nå pollen i dybe blomster, er det noget mere krævende for bier at få fat i fødekilden på den måde. Krokusser, balkananemoner, hyacinter, siciliansk honninglilje og prydløg er ægte lækkerbiskener for insekter.

Interessante fakta

  • Blomsterne giver også godt læ. Tulipanernes bægerblade er et skønt sted at overnatte for humlebier.
  • Har du nogensinde tænkt på at plante blandinger, der består af flerårige blomsterløg? Det er blomsterløg, der genererer blomster år efter år.

243293_aangepast.jpg

243328_(1) aangepast.jpg

243243_aangepast.jpg