Plantefest med blomsterløg

Det er snart den tid på året igen – tid til at plante blomsterløg. Hvis du gør plantningen sjov, er du færdig på ingen tid. Vælg en god dag med strålende efterårssol, og bed nogen om at hjælpe. Du kan forvandle plantningen til en rigtig havefest med din partner, dine naboer og børn. Sørg for, at du har lidt lækkert samt kaffe og te lige ved hånden, og nyd naturen sammen.

Gør klar

En løgplantefest starter med at beslutte, hvilke løg du vil plante. Kan du lide rolige farver i to eller tre nuancer, eller foretrækker du en vild blanding? Måske vil du give nogen en løgplanteoplevelse som en gave, der gør en forskel? Hvis du har brug for ideer, kan du læse mere i haveblade og på de sociale medier. Når du har foretaget dit valg, er det tid til at købe dine løg i et havecenter eller bestille dem online og vælge en smuk, solrig efterårsdag.

Naturoplevelser er også meget sjove og lærerige for børn. Involver dem i processen med at vælge, og lad dem plante løgene i en sjov form eller i en krukke, de selv har malet.

Tips om plantning af blomsterløg

  • Hvis du vælger en solrig efterårsdag, kan du få fyldt D-vitamin-depoterne op, mens du arbejder. Det vil gøre dig glad!
  • Prøv at blande tingene ved at plante forskellige løg sammen i en stor plantekasse eller trillebør for at få en naturlig effekt om foråret, og spred nogle løg rundt langs kanten. Plant dem, der hvor de lander.
  • Riv jorden for at løsne den, der hvor løgene skal plantes.
  • Lav et hul i jorden ca. tre gange så dybt som løgets størrelse.
  • Plant derefter blomsterløgene i hullet med den spidse ende på løget opad.
  • Dæk blomsterløgene med den jord, du gravede op af hullet.
  • Vand straks efter plantning, så blomsterløgene finder ud af, at det er tid til at starte rodvæksten. Jo før rødderne dannes, desto bedre tåler løgene frost.

Så du behøver ikke at have grønne fingre for at kunne plante løg. Alle kan gøre det uanset alder!