Pluk blomster i din egen have

Lige fra det tidligste forår og hele sommeren igennem skaber blomsterløg en dejlig forårsfornemmelse. Selv om det stadig kan være koldt og trist i marts og april, begynder de første modige løg allerede dér at blomstre. Forestil dig, hvor sjovt det ville være at skære nogle blomster fra din egen have og sætte dem i en vase! På den måde kan du også tage foråret med indenfor.

En plukkehave for alle

Det er selvfølgelig bedst at undgå at få bare pletter i haven, når du plukker blomster. Derfor kan det være en god idé at vælge et lille område på en halv kvadratmeter (eller større, hvis du vil), hvor du kan skabe din helt egen plukkehave. Varier dit løgvalg, så du får forskellige former, farver og blomstringstider – så kan du plukke blomster over længere tid og altid have en blomstrende overraskelse i dit hjem. Hvis du ikke har plads til en plukkehave, kan du bare plante lidt flere løg om efteråret, end du normalt ville gøre. Ingen vil lægge mærke til, at du plukker et par blomster her og der i ny og næ.

Perfekt til plukning

Tulipanen er selvfølgelig en blomst, der ofte plukkes og sættes i en buket, men du kan også prøve andre forårsblomster som hyacinter, påskeliljer, prydløg og blå (eller hvide) perlehyacinter. Hvis du vælger påskeliljer, skal du sørge for, at du ikke sætter dem i vasen med andre blomster lige med det samme. Den slim, som påskeliljer producerer, lige efter de er blevet skåret, er nemlig skadelig for andre blomster. Det er bedst først at sætte påskeliljer i en separat vase i et par timer. De holder op med at producere slim efter nogle få timer, og derefter kan du sætte dem i en vase med andre blomster.

Sæt forårsløg

Vælg dine løg om efteråret, og plant dem, før den første frost sætter ind. Du kan plante dem i haven eller i beholdere og krukker. Løgene skal sættes tre gange så dybt, som de er høje.

Tip

Hvorfor ikke give en buket blomster fra din egen plukkehave som gave? En sjov og original gave!