Blomsterløg for et fantasifuldt, klassisk look

En farverig have

Efter en kold og grå vinter kan vi næsten ikke vente på de første grønne blade og farver i haven. Blomsterløgene sørger for de første farver i vores “vinterhave” og fungerer som budbringere om det spirende forår. Vi planter normalt blomsterløg i haven eller i blomsterkrukker. Men hvorfor ikke tænke lidt utraditionelt for en gangs skyld: Hvad kunne man ellers bruge i stedet for en almindelig urtepotte? Det er jo egentlig sjovt at finde på nye anvendelsesmuligheder – og måske kan man ovenikøbet spare penge.

202773-aangepast.jpg

Giv gamle ting nye anvendelsesmuligheder

Har du ting, du gerne vil kassere, såsom et dørslag, et gammelt badekar, en stor hat eller nogle kander? I stedet for at smide dem ud kan du give dem en ny funktion og bruge dem som urtepotter. De er nemlig det perfekte sted til at plante blomsterløg. Ud over at de giver din have et fantasifuldt pift, giver de også et vintage look.

204975-aangepast.jpg 209235-aangepast.jpg

Plantning

Men hvordan griber du det helt konkret an at få blomsterkrukker ud af genbrugsting? Du skal kun igennem fem nemme trin, før du kan nyde din have med et vintage-look, som du selv har skabt.

  1. Læg nogle potteskår, grus eller hydroponiske lerkugler i bunden af den genstand, du ønsker at genbruge. Hvis den pågældende genstand endnu ikke har et hul i bunden, skal du lave et, så eventuelt overskydende vand kan løbe ud.
  2. Fyld din kreative blomsterkrukke halvt op med pottemuld.
  3. Plant blomsterløgene i pottemulden. Der fås et fremragende resultat ved at plante rigtig mange af dem helt tæt på hinanden.
  4. Fyld op med pottemuld, indtil “krukken” er 3/4 fuld, og tryk så pottemulden hårdt fast.
  5. Giv blomsterne godt med vand, så de får en god start. Vandet får blomsterløgene til at slå bedre rødder.

Tip

Når du kombinerer tidligt og sent blomstrende løg, kan du nyde godt af en ekstra lang blomstringsperiode.

213951-aangepast.jpg