Blomsterløg giver de første forårsblomster

Foråret er på vej

Hvem ønsker ikke at starte det nye år så hurtigt som muligt og vinke farvel til vinterens trøstesløshed? Forårsblomster er svaret. Hvis du gerne vil se foråret titte frem i din egen have, skal du plante blomsterløg nu. Efteråret er nemlig det perfekte tidspunkt at plante dem på. Det skyldes, at blomsterløg har brug for vinterens kulde. Derefter vokser de og springer ud i fuldt flor tidligt på foråret.

209706_aangepast.jpg 209709_aangepast.jpg

Maraton

Hvad mange ikke er klar over, er, at blomsterløg er de første forårsbebudere. Vintergækker starter sæsonen i januar, og prydløg er det sidste af forårsblomsterløgene, der blomstrer. Hvis du vælger med omhu, kan du nyde et sandt blomstringsmaraton, der varer helt til juli måned. Er det svært? Overhovedet ikke! Tidsplanen for blomsterløg fortæller dig nøjagtigt, hvornår hver enkelt type blomsterløg vil blomstre. Det eneste, du skal gøre, er at vælge dine yndlingsfarver.

Bland-selv

Hvis du vælger en blanding af forskellige blomsterløg, kan du nyde en lang, uafbrudt blomsterudstilling. Begynd med at lægge blomsterløgene i en stor beholder og blande dem. Spred dem ud på det sted, hvor du vil plante dem. Læg dem derefter i jorden. Tommelfingerreglen er, at et blomsterløg skal plantes tre gange så dybt som sin egen størrelse.

225594-aangepast.jpg

225623-aangepast.jpg

226001-aangepast.jpg