Blomsterløg giver din have flotte sommerfarver

Plantningssæsonen starter nu

Plantningssæsonen for sommerløg begynder, så snart der ikke længere er risiko for nattefrost. Tid til at komme i gang! Allerede mens du planter dine løg, kan du begynde at se frem til, at de blomstrer til sommer. Uanset hvilke sommerløg du vælger, kan du regne med masser af blomster og masser af farver. De fleste sommerløg blomstrer overdådigt indtil langt ud på sensommeren. Desuden har hver af dem sit helt eget look: fra slanke og elegante (gladiolus) til vilde og frodige (en blanding af georginer).

41329_aangepast.jpg

Sjov med blomsterplukning

Hvis du elsker at plukke dine egne blomster, skal du blot plante georginer i din have. Jo flere du plukker, desto flere blomster får du! Georginer er også kendt for deres store udvalg af blomsterformer: fra nydelige, små pompontyper til luksuriøse, kæmpestore middagstallerkener. Det gør det endnu sværere at vælge! Men du behøver ikke at begrænse dig selv: Du kan sagtens kombinere georginer i forskellige farver og blomsterformer. Dette vil også give dig variation i dine afskårne blomster.

242398_aangepast.jpg

Tips

  • Du kan også bruge kalla-liljer, montbretia, liljer (Lilium) og gladiolus som afskårne blomster. Hvis du kan lide at plukke disse blomster til dine egne buketter, kunne du overveje at plante en hel have fyldt med løg til afskårne blomster.
  • Montbretia giver også smukke bær efter blomstring – de er pragtfulde sammen med varme farver i sensommerbuketter. Efterlad et par stykker i bedet for en smuk vintersilhuet!

Gør et comeback

Hvis du elsker blomster, må du også endelig have begonier. Disse haveplanter kommer i strålende farver og fortsætter med at blomstre hele sommeren. Heldigvis har begonier gjort et sandt comeback i de seneste år. Dette gælder også for kannaer. Disse sommerløg blomstrer måske ikke lige så overdådigt som begonier, men de er lige så smukke. Deres farvestrålende blomster giver flotte farvenuancer i kanten af et sommerbed.

223201_aangepast.jpg

Bier og sommerfugle

Pragtlys (Eucomis) er virkelig en enestående blomst. Dette sommerløg skaber en stor blomsterklase, der er toppet med sin egen karakteristiske tot af blade, som gør den til en smuk tilføjelse til haver med et naturligt look. Blomsterne indeholder store mængder nektar, der tiltrækker bier og sommerfugle. Andre sommerblomsterløg tiltrækker også sommerfugle, bier og andre nyttige insekter. Det er først og fremmest enkeltblomstrende sorter, der tiltrækker disse former for småt dyreliv, så sørg for at plante masser af disse blomstrende sorter i din have.

41433_aangepast.jpg

Farverigt blomsterbed

Sommerløg passer godt sammen med stauder i blomsterbedet, så længe det er et solrigt sted. Du kan også plante sommerløg i krukker for at give terrassen sommerstemning. Og glem ikke: Krukker med plantede sommerløg er en praktisk måde til at udfylde en nøgen plet i sommer- eller sensommerbedet.

223155_aangepast.jpg