Blomsterløg giver havearbejdet en ny dimension

Idealisme

Fordi vores individuelle meninger bliver stadigt vigtigere, udtrykker vi vores ideer oftere. Vi protesterer i gaderne for at opnå det, vi mener er rigtigt. Vi er i gang med en omgruppering, og de, der befinder sig i en mere magtfuld position, taber til dem, der har mere uforbeholdne meninger. Tendensen er nu fokuseret på haveprodukter, der repræsenterer et ideal.

244702_aangepast.jpg 244696_aangepast.jpg

En spændende have

I haven ser vi dette udtrykt i et behov for nye proportioner. Det ellers så velkendte layout bliver smidt over bord. Uventede højdeforskelle ved hjælp af trin og forhøjninger giver haven et mere finurligt twist med nye og overraskende indtryk rundt om hvert et hjørne. Resultatet er en spændende have med mange steder at opdage.

Bekvemmelighed

Frem for alt skal haven levere bekvemmelighed. Hvad med havemøbler, der allerede har plads til planter? Ikke mere bøvl med rod, da bedene er omgivet af geometriske beholdere, marginer og krukker. Blomsterløg forstærker denne fundamentale ide. Dette gælder især for blomsterløg, der øger deres antal hvert år som f.eks. snepryd og vilde tulipaner.

244692_aangepast.jpg 244704_aangepast.jpg

En finurlig effekt

Gør brug af blomsterløg til at fremhæve de finurlige proportioner, der er typiske for denne tendens. Tulipaner, påskeliljer og perlehyacinter er perfekte til at skabe monokromatiske, visuelt stærke flader. En kombination af stærke farver og pastelfarver giver en farverig, finurlig effekt med store kontraster. Brug af pasteller blødgør også udseendet.

244709_aangepast.jpg 244713_aangepast.jpg