Blomsterløg giver liv i haven

Få en god havefornemmelse

Din have er ikke kun til for din egen skyld. Din grønne oase kan også udgøre et levested for fugle, pindsvin, sommerfugle, bier og masser af andre dyr og insekter. De kan ikke undvære planter, da de er deres kilde til ernæring. Med andre ord får du masser af liv i haven, hvis du har mange planter – og det er en god ting. Blomsterløg er en vigtig bestanddel, hvis du vil skabe en levende have. Når du planter dem i efteråret, sikrer du, at bier og sommerfugle kan begynde at samle føde allerede i det tidlige forår. Du vil opdage, at dette giver dig en god fornemmelse.

202286_aangepast.jpg 217126_aangepast.jpg

Lidt har også ret

Hvordan får man en have med mere liv på en nem måde? Hvorfor ikke fjerne et par fliser og plante blomsterløg i stedet for? Eller plante nogle grupper af blomsterløg mellem buske, der endnu ikke blomstrer i det tidlige forår. Eller fylde en krukke med forskellige slags blomsterløg. Det lyder måske ikke af meget, men selv små ændringer som disse kan sætte gang i et økosystem. De blomster, som løgene producerer, udgør fødekilder for insekter, insekterne bliver spist af fugle, og fugle bliver måske bytte for andre dyr.

226472_aangepast.jpg 226484_aangepast.jpg

Lækkerbiskner

Du kan vælge mellem mange forskellige slags, f.eks. blomsterløg, der giver høje blomster, som prydløg (Allium), tulipaner (Tulipa), påskeliljer (Narcis) og hyacinter (Hyacinthus). Men du foretrækker måske lavere blomster som perlehyacinter (Muscari), balkananemoner (Anemone blanda) eller krokusser (Crocus). Faktisk er alle løgblomster lækkerbiskner for bier. Sommerfugle foretrækker helt klart prydløg.