Blomsterløg: Hvilken farve skal du vælge?

Sådan vælger du

Lyder følgende bekendt? Du står og kigger på alle disse blomsterløg i mange pragtfulde farver… Men hvilke farver skal du så vælge? Du vil gerne tage dem med hjem alle sammen, men du ved godt, at du bliver nødt til at træffe nogle valg. Heldigvis er der hjælp at hente. De seneste tendenser inden for havebrug kan give dig en idé om, hvilke farver der både er på mode, og hvilke der tager sig godt ud sammen. Du skal for det første kun vælge én af følgende tendenser inden for havebrug: harmonisk, afbalanceret eller energifyldt. Hver tendens har tilknyttet sit eget farvesortiment.

Den harmoniske have

Den harmoniske have ligger typisk et sted, hvor vi kan trække os tilbage og opleve naturen omkring os. En sådan have stimulerer både vores sanser og vores Zen-bevidsthed. Dens beroligende farver indeholder forskellige nuancer af grøn. Beroligende pastelfarver som f.eks. bleggul, pink og lilla bidrager til den positive atmosfære i den harmoniske have. Løg, der blomstrer i disse farver, er prikken over i’et. Duften af disse blomster føjer en anden dimension til haven: en fryd for næsen.

Pantone-kleuren-Harmonise-aangepast.jpg

212152-Harmonise-aangepast.jpg 212514-Harmonise-aangepast.jpg

44865-Harmonise-aangepast.jpg 211119-Harmonise-aangepast.jpg

Den afbalancerede have

Tidligere drejede alt i haven sig om døde ting som f.eks. havemøbler og en grill. Nu er planterne lige så vigtige. Dette skyldes, at vi længes efter balance i vores liv. Velkommen til den afbalancerede have. Blomsterløg spiller en vigtig rolle, når der skal skabes en afbalanceret have. Romantiske, feminine farver som pink og lilla afstemmes med erhvervslivets maskuline farver som brun og rød. Perfekte typer blomsterløg til denne have ville være tulipaner, lyserøde perlehyacinter og hyacinter.

Pantone-kleuren-Equalise-aangepast.jpg

201188-Equalise-aangepast.jpg 215222-Equalise-aangepast.jpg

214831-Equalise-aangepast.jpg 44969-Energise-aangepast.jpg

Den energifyldte have

At være trimmet og fuld af energi er vigtige egenskaber, som mange mennesker gerne ville være i besiddelse af. Optimisme og følelsen af at starte et helt nyt liv er også typisk for den energifyldte have. Brug af lyse farver i haven og på en balkon eller terrasse forvandler dit uderum til et afslappende sted, hvor du kan lade op. Rigtig iøjnefaldende blomster i livlige farver giver haven et dynamisk look, især hvis du planter dem i fremtrædende farvebælter. En farvepalet bestående af hvid med livlige gule farver, nuancer i rød og lilla antyder en rigtig vinderånd.

Pantone-kleuren-Energise-aangepast.jpg

216857-Energise-aangepast.jpg 44969-Energise-aangepast.jpg

205229-Energise-aangepast.jpg 218057-Energise-aangepast.jpg