Botanisk tulipan

Dværgtulipan

Botaniske tulipaner er små, elegante tulipaner, og derfor kaldes de også dværgtulipaner. Ud over den lave højde kan de også genkendes på deres stjerneformede blomster. En anden ting, der adskiller dem fra almindelige tulipaner, er, at løgene formerer sig under jorden. Det betyder, at de fortsætter med at producere nye løg, så du kan nyde blomsterne hvert år. Mange botaniske tulipaner er sande frontløbere, fordi de blomstrer meget tidligt. Vidste du, at de vokser vildt på Kreta?

Biodiversitet

I det tidlige forår er der ikke mange blomster til rådighed for insekter, selvom de spiller en vigtig rolle i at levere føde til både bier og sommerfugle. Da mange botaniske tulipaner blomstrer tidligt og producerer en relativt stor mængde pollen og nektar og også er let tilgængelige for insekter, tilfører de biodiversiteten i haven betydelig værdi. Botaniske tulipaner er enormt attraktive for disse små, men yderst vigtige insekter. Det er et sandt festmåltid for dem!

Plantning

Det bedste tidspunkt at plante botaniske tulipaner på er om efteråret, hvis det ikke fryser. Det er stærke blomster, der kan modstå vind og vejr. Disse tulipaner indtager en fremtrædende plads rundt omkring i haven, men også i blomsterkasser og stenhaver. Det vigtigste er, at de får tilstrækkeligt med sollys. Plant løgene med spidsen opad. De skal plantes i en dybde, der er tre gange løgets højde. Men eftersom botaniske tulipaner formerer sig, er det fint nok at plante dem lidt dybere. Lad bladene visne af sig selv, da det hjælper løgene med at lagre næring til det kommende år.

Løgsorter

Botaniske tulipaner fås i alle farver undtagen blå. Tulipa turkestanica og Tulipa tarda med flødefarvede og hvide blomster er de mest kendte varianter. Tulipa ‘Lilac Wonder’ og Tulipa ‘Lady Jane’ har begge pastelfarvede blomster. Tulipa ‘Toronto’ og Tulipa sylvestris anbefales til dem, der elsker røde og gule tulipaner. Hvis du kunne tænke dig noget usædvanligt, kan du vælge den rød-hvide Tulipa ‘Pinocchio’ med smukke rød-hvide kronblade eller Tulipa acuminata med yndefulde, smalle kronblade.

207141_aangepast.png 206556_aangepast.png

225430_aangepast.png 36043_aangepast.png