Canna_en eksotisk dame med overraskende blade

Symbolik

Canna løfter virkelig stemningen med sine eksotiske træk. Dette er næppe overraskende, da den stammer fra Sydamerika. Navnet Canna kommer fra det græske ord kanna, som betyder “siv”. Denne smukke dame bærer på masser af symbolik og ses blandt andet som en blomst, der indgyder håb og selvtillid.

Blade

Canna er kendt for sine imponerende blade med smukke strukturer. De knoldede jordstængler producerer stilke, hvorfra de oprullede blade gror. Bladene folder sig ud og afslører en imponerende overflade, der er grøn eller bronzefarvet. I kombination med andre planter og blomster giver Cannas store blade variation og et legende udtryk i haven.

Voksende styrke

Når Canna begynder at vokse, overrasker hun dig med sin enorme styrke. Hun vil nå en højde på mellem en halv meter og to-tre meter. På trods af den betydelige højde er det ikke nødvendigt at binde Canna op, da planten er robust nok alene. Sørg for, at hun får rigeligt med næring i form af gødning. Hun kan modstå varme, fordi hun lagrer vand i sine jordstængler.

Plantning

Plant Canna om foråret efter den sidste frost. Du kan plante hende i haven, men hun trives også i krukker. Sørg for at give hende et solrigt sted. Hvis hun står delvist eller helt i skyggen, vil hun holde sine smukke, festligt farvede blomster for sig selv, og ville det ikke være en skam? Jo mere sol hun får, jo flere blomster viser hun frem.

Blomst

Solens lys og varme vil få Canna til at funkle. De tropiske planter fås i et overraskende stort antal blomsterfarver, bl.a. gul, hvid, orange, laksefarvet og rød. Canna stiller sine festlige blomster til skue fra juni til den første frost. Hvis du nipper hovedet af Canna, vil hun fortsætte med at producere nye blomster. Og hvis du lader de gamle blomster sidde, vil hun udvikle yndefulde frøkapsler.

221077_aangepast.png 11475_aangepast.png

23238_aangepast.png

243958_aangepast.png 212700_aangepast.png