De 5 bedste sommerblomstrende løg

Masser af blomster

Sommerløg er løg, der ikke tåler frost. Derfor skal de plantes i haven om foråret, så snart risikoen for frost er ovre. Solens lys og varme ansporer dem til at vokse og blomstre. Når de første blomster er synlige, er der intet, der kan holde dem tilbage, og der kommer en overflod af blomster. Det er skønt med så meget kulør i haven hele sommeren.

De 5 bedste

Der er 5 sommerløg, der er mestre i at producere mange kulørte blomster helt frem til efteråret.

1. Georginer

Der findes titusindvis af georginesorter – så der er masser at vælge imellem. De fås i alle mulige farver og i ekstraordinære farvekombinationer. Blomsterstørrelsen varierer i diameter lige fra en bordtennisbold til en fodbold. Georginer blomstrer fra august indtil den første nattefrost.

243681_aangepast.jpg

2. Canna-liljer (Canna)

I naturen vokser Canna-liljer i Central- og Sydamerika. Blomsterne er store eller små og slanke og fås i gul, lyserød, orange og rød eller variationer heraf. Bladene på Canna-liljerne gør planterne ekstra dekorative. De kan være grønne, røde eller brogede.

221071_aangepast.jpg

3. Kallaer

Kalla betyder “smuk” på græsk. Og med god grund! Blomsterne er tragtformede bægre og fås i en række farver som gul, hvid, rød, lilla, lyserød, orange, sort og tofarvet. Kallaens blade er plettede eller ensartet grønne med facon som et spyd.

221125_aangepast.jpg

4. Begonier

Denne farverige skønhed, der blomstrer længe, har en vidunderlig betydning: balance. Disse blomster fås i mange forskellige former, farver og størrelser. Begonieslægten består af både opretstående og hængende sorter. Og vidste du, at de ikke forårsager høfeber? Pollenkornene er for tunge til at svæve i luften.

221001_aangepast.jpg

5. Montbretia

Fra orangegul til ildrød – montbretia garanterer en varm sensommer. Tør jord, ikke meget vand og masser af bagende sol? Bare rolig! De første blomster begynder at dukke op i juni, og efter blomstringen kommer der bær i stedet. Dobbelt så meget for pengene!

216630_aangepast.jpg

Tips

Plant sommerløg i grupper for virkelig at få dem til at skille sig ud. Sommerløg tiltrækker også sommerfugle i stor stil. Georginer med åbne hjerter er særligt gode til dette. Hvis du har en terrasse eller altan, kan du nyde disse sommerblomster ved at plante dem i krukker. Sørg for at lave huller i bunden af krukken, og læg letklinkenødder eller potteskår i bunden, så overskydende vand kan løbe ud.