De otte bedste blå blomster

En forkærlighed for blå blomster

Den blå farve symboliserer viljestyrke og tro. Hvis du omgiver dig med denne farve, giver det både inspiration og ro. Det er overraskende, hvor stor en forskel farver kan gøre. Så derfor er det netop ikke overraskende, at mange foretrækker blå blomster i deres have. Men spørgsmålet er, hvordan du kan opnå dette uden at lave for mange ændringer i din have. Svaret er at plante blomsterløg! De kan forvandle din have til et hav af blå nuancer – selv i starten af foråret.

45062_aangepast.jpg

203520_aangepast.jpg

Sådan gør du

Blomsterløg kan sagtens vokse mellem staudebede og buskadser, der ikke giver blade eller blomster i starten af foråret. Desuden er nogle af dem lige så gode at plante under træer. På den måde kan du plante blomsterløg uden at ændre alt for meget i din have – og stadig nyde de blå blomster. Mange slags blomsterløg giver blå blomster. Desuden springer mange af disse ud og blomstrer i mange år fremover, så du kan få glæde af dem i endnu længere tid!

207295_aangepast.jpg

212137_aangepast.jpg

De otte bedste

Som en hjælp til at komme i gang er her en liste over de otte bedste blomsterløg, der giver blå blomster. Du skal bare vælge de varianter, som du mener vil tage sig kønnest ud i din egen have. Hvilke er dine favoritter?

  1. Dværgiris (Iris reticulata)
  2. Anemone (Anemone blanda)
  3. Hyacint (Hyacinthus-varianter)
  4. Glory-of-the-Snow (Chionodoxa-varianter)
  5. Porcelænshyacint (Puschkinia libanotica)
  6. Perlehyacint (Muscari-varianter)
  7. Russisk skilla (Scilla siberica)
  8. Krokusser (krokusvarianter)

216280_aangepast.jpg

217062_aangepast.jpg

Plantning

Når du har købt blomsterløgene, skal de plantes i haven eller i krukker. Den bedste periode at gøre det er mellem september og december. Du skal bare sørge for at plante blomsterløgene, før frosten sætter ind.

Trin 1

Fjern ukrudt og småsten, og bland noget havemuld i jorden for at gøre det nemmere for vand at løbe væk.

Trin 2

Grav et hul til flere blomsterløg, eller lav et hul til hvert enkelt blomsterløg. Størrelsen på blomsterløget bestemmer, hvor dybt det skal plantes. Store blomsterløg (5 cm eller større i diameter) bør plantes 15 cm dybt og små blomsterløg (2,5-5 cm) 7-10 cm dybt.

Trin 3

Læg forsigtigt blomsterløget ned i jorden med toppen opad. Pas på ikke at trykke for hårdt ned på blomsterløgene, da de kan blive beskadiget. Store blomsterløg bør plantes 7-20 cm fra hinanden og små løg med mellemrum på 3-7 cm.

Trin 4

Dæk blomsterløgene med den jord, du gravede op af hullet.

Trin 5

Giv blomsterløgene lidt vand, hvis jorden er tør.

217903_aangepast.jpg

218334_aangepast.jpg