Dekorative dahliaer er årets sommerløg

Randblomster

Der findes tolv grupper af dahliaer. Den dekorative dahlia er én af dem. Den er en stor, populær blomst, der fås i enestående farver. Blomsterne fra dette årets sommerløg holdes oppe af slanke stilke med ovale blade. Blomsterne består af såkaldte “randblomster”: brede, flade kronblade, der er runde eller let tilspidsede i enderne, nogle gange endda en smule indskårede. De yppige kronblade ligger ovenpå hinanden som i et tagstensmønster.

Lyksalig

Dekorative dahliaer er taknemmelige og praktiske sommerløg. De er en opsigtsvækkende tilføjelse til haven og trives på steder med masser af sol. De findes i korte (50-75 cm), mellemhøje (ca. 1 meter) og høje (120-150 cm) varianter. Når du har plantet dem, skal du blot vente på den imponerende farveeksplosion. Planterne er utroligt livskraftige og producerer masser af store blomster. Blomstringsperioden er lyksaligt lang: fra juli indtil den første frost.

Snitblomst

Jo bedre du tager dig af årets sommerløg, desto større er belønningen i form af hurtig vækst og masser af blomster. Vidste du, at dekorative dahliaer er perfekte som snitblomster? De lange stilke med ekstraordinære blomster vil stjæle al opmærksomheden i dit hjem og blomstre smukt i en vase. Når du klipper blomster af, giver du desuden planten et signal om at producere nye knopper. Med andre ord vil blomsterne blive ved med at komme, så du kan blive ved med at plukke af dem.

Interessante fakta

  • Dahliaen er opkaldt efter den svenske botaniker Andreas Dahl. Han studerede under naturforskeren Carl von Linné.
  • Du har måske ikke en have? Du kan stadig nyde disse flotte blomster på en altan eller en terrasse. Dahliaer gror nemlig ganske udmærket i potter og krukker.
  • Vidste du, at Dahlia også er et pigenavn i Grækenland? Navnet betyder slet og ret “blomst”.

77245_aangepast.jpg

77393_aangepast.jpg 243667_aangepast.jpg

243551_aangepast.jpg