Dobbelte tulipaner er kåret til ‘Årets blomsterløg’

Dobbelte tulipaner vs. pæon-blomstrende tulipaner

Dobbelte tulipaner har ikke kun seks kronblade ligesom almindelige tulipaner, men mange flere. Disse blomster er runde og simpelthen kæmpestore! De kan let få en diameter på 10 cm. Der findes to slags dobbelte tulipaner: dobbelte tidlige og dobbelte sene tulipaner. Der vokser mange forskellige kronblade på dobbelte sene tulipaner, så de ligner pæoner (og desuden dufter de skønt), og derfor kaldes de også for pæon-blomstrende tulipaner.

221710A.jpg

Dobbelte tidlige tulipaner

Dobbelte tidlige tulipaner begynder at få deres fantastiske blomster allerede i april og fortsætter ind i maj. Stilken på dobbelte tidlige tulipaner er kort og solid, og derfor er de mere modstandsdygtige over for vind og regn. Det betyder, at de let kan gøre din have smuk, uden at det kræver for meget arbejde.

221804A.jpg

Senblomstrende dobbelt-tulipaner

Senblomstrende dobbelt-tulipaner (også kaldet “dobbelte, sene tulipaner”) får højere stilke og blomstrer senere på sæsonen end tidligt blomstrende dobbelt-tulipaner (“dobbelte, tidlige tulipaner”). Disse duftende tulipaners blomstringstid begynder i maj. Det er uden tvivl ventetiden værd at vente lidt længere på disse tulipaners blomstring, da deres blomster er endnu større end blomsterne på den tidlige dobbelt-tulipan. De kan nemt blive 10 cm i diameter, specielt når de folder deres kronblade ud på en solrig dag.

35777A.jpg

Tips

  • Du har muligvis ikke en have. Men du kan stadig nyde disse flotte blomster på en altan eller en terrasse.
  • Når solen skinner på de dobbelte tulipaner, åbnes kronbladene helt. Når solen er væk, lukkes de igen.
  • Hvis du vil have et smukt blomsterbed i din have, kan du plante dobbelte tulipaner i klynger på mindst ti blomsterløg med 7,5 centimeter mellem hver tulipan.Når solen skinner, og deres blomster åbnes helt, kan man ikke se noget som helst mørk jord mellem disse frodige, blomstrende tulipaner.
  • Vidste du, at man kan få dobbelte tulipaner i mange forskellige slags farver? De findes i farvevarianter fra hvid til lilla og med små pletter eller striber.
  • Dobbelte tulipaner bør plantes i efteråret fra september og til slutningen af december. Men husk at plante dem, før jorden fryser til for første gang.