En have fuld af hvide blomster

Hvide blomster

Nogle af os elsker farver i haven, mens mange andre er glade for det beroligende ved hvide farver. Det skyldes, at den hvide farve faktisk får en have til at virke lysere. Hvid er stilhedens og afslapningens farve. Og haven er det perfekte sted til den! Som supplement til de hvide etårige og flerårige blomster kan du forlænge blomstringssæsonen ved at plante blomsterløg, der giver hvide blomster i haven. Derefter kan du begynde at nyde disse smukke, små havejuveler allerede i januar.

88385_aangepast.jpg 202292_aangepast.jpg

204285_aangepast.jpg 204386_aangepast.jpg

Småt er godt

Blomsterløg, der giver hvide blomster, fås i mange forskellige varianter og størrelser. Hvis du vil have små, fine blomster, kan du vælge vintergækker (Galanthus). Vintergækker er de blomsterløg, der tidligst giver hvide blomster. De blomstrer nemlig allerede i januar. De er også gode blomsterløg til naturalisering. Det betyder, at de får flere blomster hvert år! Udover vintergækker kan det også være en god idé at vælge dorotealiljer (Leucojum vernum), perlehyacinter (Muscari), krokusser (Crocus) og anemoner (Anemone blanda).

214957_aangepast.jpg 215236_aangepast.jpg

215238_aangepast.jpg 217124_aangepast.jpg

Store blomster

Der findes mange forskellige varianter af blomsterløg, der giver store, hvide blomster. Tulipaner (Tulipa) er de mest populære. Der findes også mange slags hvide tulipaner: dobbeltblomstrende, kantede og liljeblomstrende for at nævne nogle få. Vidste du, at ikke alle påskeliljer er gule? Visse varianter er hvide. Og så er der de store prydløg med hvide blomster (Allium), nikkende fuglemælk (Ornithogalum nutans), hyacinter (Hyacinthus) og Kleopatras nål (Eremurus), der alle vil få haven til at funkle. Hvad venter du på?

Når du sætter blomsterløg

Eftersom blomsten allerede er gemt væk inde i løget, kræver det ikke grønne fingre at plante dem. Der er kun fire ting, du skal gøre, før det bliver en succes.

  1. Først skal du løsne jorden med en spade det sted, hvor du vil plante blomsterløgene.
  2. Grav et hul med en spade eller en løgplanter.
  3. Plant derefter blomsterløgene i hullet med den spidse ende på løget opad og de runde sider nedad. Hold en afstand, der svarer til tre gange blomsterløgets diameter, mellem blomsterløgene, og brug tre gange løgets højde for at finde dybden.
  4. Sørg for, at jorden er fugtig. Fyld hullet med den jord, du fjernede tidligere, og stamp forsigtigt overfladen.

221771_aangepast.jpg 222425_aangepast.jpg

222481_aangepast.jpg 223482_aangepast.jpg