En have fuld af hvide blomster

Hvide blomster

Nogle af os elsker farver i haven, mens mange andre er glade for det beroligende ved hvide farver. Det skyldes, at den hvide farve faktisk får en have til at virke lysere. Hvid er stilhedens og afslapningens farve. Og haven er det perfekte sted til den! Som supplement til de hvide etårige og flerårige blomster kan du forlænge blomstringssæsonen ved at plante blomsterløg, der giver hvide blomster i haven. Derefter kan du begynde at nyde disse smukke, små havejuveler allerede i januar.

De enorme blomster - op til 175 cm lange - gør Cleopatra-nålen (Eremurus) til en af de mest spektakulære løgplanter i hele sortimentet. Hvid er farven på afslapning og ro. Så plant en have fuld af hvide blomster, og nyd disse smukke haveperler allerede fra januar. Allium (prydløg) er kendt for deres store variation i farve, duft og højde. De fleste sorter blomstrer i forsommeren, lige efter mange forårsblomster. Vidste du, at de også fås med hvide blomster? og så er de supergode for biodiversiteten. Hvid er farven på afslapning og ro. Så hvorfor ikke plante en have fuld af hvide blomster og nyde disse smukke haveperler allerede i januar?

Det botaniske navn for vintergæk 'Galanthus' betyder mælkehvide blomster. De færreste ved, at der findes mere end 75 arter og sorter af vintergækker. De har alle mælkehvide blomster og blomstrer meget tidligt om foråret. Hvid er farven på afslapning og ro. Så plant en have fuld af hvide blomster, og du vil kunne nyde disse smukke haveperler allerede fra januar. Effekten af krokus er meget smuk, når de plantes i stort antal. For at få en massiv effekt skal der plantes 100 til 150 knolde. De bægerformede blomster åbner sig, når solen skinner, eller når der er masser af lys; de lukker sig i mørkt vejr og om natten. Hvid er afslapningens og roens farve. Plant en have fuld af hvide blomster, og du vil kunne nyde disse smukke haveperler allerede fra januar.

Småt er godt

Blomsterløg, der giver hvide blomster, fås i mange forskellige varianter og størrelser. Hvis du vil have små, fine blomster, kan du vælge vintergækker (Galanthus). Vintergækker er de blomsterløg, der tidligst giver hvide blomster. De blomstrer nemlig allerede i januar. De er også gode blomsterløg til naturalisering. Det betyder, at de får flere blomster hvert år! Udover vintergækker kan det også være en god idé at vælge dorotealiljer (Leucojum vernum), perlehyacinter (Muscari), krokusser (Crocus) og anemoner (Anemone blanda).

Sammen med tulipaner, hyacinter og krokus er påskeliljer de vigtigste forårsblomstrende løg. Påskeliljer kan bruges til næsten alt. Den store fordel ved påskeliljer er, at de opfører sig som stauder i haven, så de kommer igen hvert år. Desuden blomstrer de tidligt på sæsonen, hvilket giver dem en vigtig rolle i forårshaven. Hvid er farven på afslapning og ro. Så hvorfor ikke plante en have fuld af hvide blomster og nyde disse smukke haveperler allerede i januar? Hyacinter er meget populære i haven. En af grundene er det store udvalg af farver, men den dejlige duft spiller også en rolle. Den sidste grund er, at hyacinter er nemme at få til at blomstre. Hvid er farven på afslapning og ro. Så hvorfor ikke plante en have fuld af hvide blomster og nyde disse smukke haveperler allerede fra januar.

For at skabe smukke, tætte blomsteraks af Anemone blanda skal du plante de små knolde med 5 centimeters mellemrum i ca. 4 centimeters dybde. Hvid er afslapningens og roens farve. Så plant en have fuld af hvide blomster, og nyd disse smukke haveperler allerede fra januar. Effekten af krokus er meget smuk, når de plantes i stort antal. For at få en massiv effekt skal der plantes 100 til 150 knolde. De bægerformede blomster åbner sig, når solen skinner, eller når der er masser af lys; de lukker sig i mørkt vejr og om natten. Hvid er afslapningens og roens farve. Plant en have fuld af hvide blomster, og du vil kunne nyde disse smukke haveperler allerede fra januar.

Store blomster

Der findes mange forskellige varianter af blomsterløg, der giver store, hvide blomster. Tulipaner (Tulipa) er de mest populære. Der findes også mange slags hvide tulipaner: dobbeltblomstrende, kantede og liljeblomstrende for at nævne nogle få. Vidste du, at ikke alle påskeliljer er gule? Visse varianter er hvide. Og så er der de store prydløg med hvide blomster (Allium), nikkende fuglemælk (Ornithogalum nutans), hyacinter (Hyacinthus) og Kleopatras nål (Eremurus), der alle vil få haven til at funkle. Hvad venter du på?

Når du sætter blomsterløg

Eftersom blomsten allerede er gemt væk inde i løget, kræver det ikke grønne fingre at plante dem. Der er kun fire ting, du skal gøre, før det bliver en succes.

  1. Først skal du løsne jorden med en spade det sted, hvor du vil plante blomsterløgene.
  2. Grav et hul med en spade eller en løgplanter.
  3. Plant derefter blomsterløgene i hullet med den spidse ende på løget opad og de runde sider nedad. Hold en afstand, der svarer til tre gange blomsterløgets diameter, mellem blomsterløgene, og brug tre gange løgets højde for at finde dybden.
  4. Sørg for, at jorden er fugtig. Fyld hullet med den jord, du fjernede tidligere, og stamp forsigtigt overfladen.

Flere og flere bliver interesserede i kantede tulipaner - faktisk så meget, at disse tulipaner nu udgør deres egen gruppe. Med denne gruppe skal man huske, at tulipanerne er efterkommere af flere andre grupper, som er forskellige i højde og blomstringsperiode. Det eneste karakteristiske, de har til fælles, er deres skarpe, takkede kronblade. Hvid er farven på afslapning og ro. Så plant en have fuld af hvide blomster, og du vil kunne nyde disse smukke haveperler allerede fra januar. Liljekonval eller majblomst er en op til 30 cm høj staude, der forekommer vildt i skovområder, men som også holdes som haveplante. Hvid er afslapningens og roens farve. Plant en have fuld af hvide blomster, og du vil kunne nyde disse smukke havejuveler fra januar og frem.

Da "ornis" betyder fugl og "gala" betyder mælk, er navnet på denne art "fuglemælk". Den hvide farve og de elegante blomster er sandsynligvis årsagen til navnet. 10 til 20 klokkeformede blomster hænger fra hver blomst. Hvid er farven på afslapning og ro. Så hvorfor ikke plante en have fuld af hvide blomster og nyde disse smukke haveperler allerede fra januar. Muscari er fremragende kantplanter og skiller sig smukt ud fra stauderne i haven. Hvid er farven på afslapning og ro. Så hvorfor ikke plante en have fuld af hvide blomster og begynde at nyde disse smukke havejuveler i januar.