Få den smukkeste forårshave med blomsterløg

Afslappet

Uanset om du elsker tulipaner, påskeliljer, krokusser eller hyacinter, bør du forberede dig på foråret allerede om efteråret. Naturlige, “vilde” haver er meget in for tiden. Blomsterløg understreger det naturlige look, hvis du planter dem på en “afslappet” måde. Du kan opnå denne effekt ved at blande forskellige slags blomsterløg og sprede dem over hele haven. Plant blomsterløgene, der hvor de tilfældigvis lander. Du bliver belønnet med en overdådig farveeksplosion til foråret.

Struktureret

Hvis du bedre kan lide ro og orden i haven, skal du vælge blomsterløg i en enkelt farve, der passer til din farvepalet. Du kan nøjes med én enkelt type, f.eks. tulipaner, eller du kan vælge forskellige blomster, f.eks. tulipaner, påskeliljer og hyacinter, men i samme farve. Plant dem gruppevis i bede i en gentagen rækkefølge for at få et struktureret resultat, der giver en imponerende atmosfære i haven.

Tips

Hvis du vil have et sandt farveparadis om foråret, skal du gå efter store mængder. Masser af blomsterløg er lig med masser af farve og godt humør. Gør blomstringsperioden så lang som muligt ved at plante forårsblomster skiftevis med tidlige blomster, f.eks. krokusser (januar/februar), og senere blomster som f.eks. prydløg (maj/juni). Det er nemt at plante blomsterløg, hvis du husker denne tommelfingerregel: Plant løget dobbelt så dybt, som det er højt – og med spidsen opad. Så let som at klø sig i nakken!

248038_aangepast.png 248053_aangepast.png

248036_aangepast.png 248088_aangepast.png

248093_aangepast.png 248041_aangepast.png