Farveeksplosion i din have

Glæde

Hvis du vil opleve den bedste sommer i haven, skal du vælge sommerløg. De giver masser af farve til din grønne oase, og du kan mærke det. Farverne og duftene giver stor nydelse og gør dig ubevidst glad. Plant dem i haven for at supplere med en kant eller i potter for at få ekstra farve på din terrasse eller altan.

Løgplanter

Sommerløg er sommerblomstrende løgplanter. Som eksempler kan nævnes georginer, liljer, kallaer, begonier og gladiolusser. De skal plantes om foråret, når der ikke længere er risiko for nattefrost, og solen varmer jorden. Om sommeren belønner de dig med spektakulære blomster i de mest utrolige farver.

Farver

Stærk orange, funky lilla, varm lyserød eller intens gul – sommerløg kan skabe en farveeksplosion i haven. Det kan du gøre med stærke farver, men også med bløde pastelfarver. Det er helt op til dig. Fra det øjeblik løgene begynder at vokse, er du garanteret et hav af blomster.

Rart at vide

  • Sommerløg foretrækker et sted i haven med masser af sollys. Varmen og lyset fremmer vækst og blomstring.
  • Sommerløg klarer sig også godt i potter, og lavtvoksende arter er særligt velegnede til dette. Sørg for, at der er huller i bunden af potten, så overskydende vand kan løbe væk.
  • Vidste du, at storblomstrende georginer kan give blomster, der er op til 30 cm brede?
  • Liljerne fås i velduftende og ikke-duftende varianter.
  • Begoniaer er høfebersikre. Begoniaers pollenkorn er så tunge, at de falder direkte ned på jorden i stedet for at svæve gennem luften.

247589_aangepast.png 249031_aangepast.png

244022_aangepast.png 249194_aangepast.png