Farverige blomsterløg til planteelskere

Efteråret

Det kan godt se ud som om, at havesæsonen er slut, men det er den så absolut ikke. Der er stadig en vigtig grund til at gå ud og pusle i haven: Plant blomsterløg. Disse havens perler plantes i efteråret, så de har hele vinteren til at blive klar til deres store blomstring. Det er i løbet af denne periode, at de udvikler gode, sunde rødder, der hjælper dem med at producere deres forårsblomster.

Trends

Vælg, hvilke du vil plante, før du begiver dig ud i beddet. Der er så mange slags blomsterløg, at vi alle kan finde det, vi leder efter. Lige nu er der tre trends, du kan overveje: Den menneskelige varme og forståelse, den afbalancerede biotop og scenen med nyt fokus. Hver er parret med sin egen farvesammensætning. De spænder fra bløde jordfarver til naturlige grønne nuancer til stærke kontraster. Men hvilke af disse trendfarver vil tage sig bedst ud i din have?

Den menneskelige varme og forståelse

Denne havetrend handler helt klart om “den menneskelige varme og forståelse”. Det fremgår af det indbydende look, som trenden skaber, og som får dig til at føle dig hjemme. Varme jord- og hudnuancer giver modspil til lilla og okkergul. Blomsterløg forstærker dette indbydende indtryk takket være deres overdådigt blomstrende, blødt afrundede blomster. Plant dem i bølgende driver af både lyse og mørke farver for en perfekt følelse af harmoni.

243220_aangepast.jpg 219987_aangepast.jpg

215017_aangepast.jpg 206572_aangepast.jpg

Afbalanceret biotop

Denne haves første prioritet er biodiversitet. Denne lille biotop – med andre ord haven – respekterer virkelig naturens behov. De gul-grønne farver er fremherskende her. Skab et dristigt look ved at anvende upolerede materialer samt blå og murstensrød som supplerende farver. Sæt farverige blomsterløg i klynger for at give indtryk af en naturaliseret have.

216850_aangepast.jpg 23106_aangepast.jpg

216118_aangepast.jpg 243124_aangepast.jpg

Scene med nyt fokus

I denne trend sættes der fokus på overraskende højdeforskelle: Overalt, hvor du vender dig, ser du noget forskelligt. Resultatet er en spændende have med mange små kringelkroge at opdage på ny. Her kan blomsterløg fremhæve disse finurlige forhold. Kombinationen af livlige farver og pasteller (der sørger for, at det samlede indtryk ikke bliver prangende) gør et farverigt, kontrastfyldt og muntert indtryk.

223490_aangepast.jpg 243171_aangepast.jpg

217227_(1) aangepast.jpg 213854_aangepast.jpg