Forår på din altan med blomsterløg

Perfekt sted

Du behøver ikke en have for at kunne nyde smukke blomster. Blomsterløg kan sagtens gro i potter og plantekrukker på din altan. Plant dem om efteråret med nogle stedmoderblomster ovenpå, hvis du synes. Så snart foråret ankommer, viser de første grønne toppe sig, og den fantastiske metamorfose fra løg til blomst begynder. Det er fantastisk at se naturen udfolde sig!

De rigtige sorter

Alle blomsterløg gror godt i potter og plantekrukker, så du kan bare give los! Tulipaner, hyacinter, påskeliljer, perlehyacinter og krokusser er sande forårsbebudere. Når det er sagt, er mindre kendte varianter som stjernehyacint, snepryd eller porcelænshyacint også smukke. Hvis det blæser ind mod din altan, skal du vælge lavere varianter, så de bliver stående pænt oprejst, når der er meget vind.

Lag på lag

Hvis du vil forlænge løgenes blomstringsperiode på din altan, kan du plante dem i lag. Det kaldes også løglasagne. Det er en måde at plante løg i lag på, der minder om en lasagne. Da blomsterløgene er plantet i lag, vil dem der blomstrer tidligst, såsom krokus, først spire frem. Derefter følger de blomsterløg, der blomstrer senere.

Nyttige tips

Sørg for, at der er huller i bunden af potten, så overskydende vand kan løbe væk. Læg skår i bunden af potten. Det gør det muligt for vandet at løbe væk og forhindrer hullet i bunden i at stoppe til. Plant løgene tæt sammen for at få en wow-effekt, men lad dem ikke røre ved hinanden. Sørg for, at der er nok fugt i jorden ved frost. Det forhindrer løgene i at fryse og tørre ud.

249281_aangepast.png 249289_aangepast.png

215792_aangepast.jpg

215793_aangepast.jpg