Georginer og andre sommerløg: unikke gaver til mors dag

Georginer: mest velkendt

Sommerløg og knolde fås i alle regnbuens farver. Du vil helt sikkert finde en, der vil gøre din mor glad. Du kan endda købe dem i sjov gaveindpakning i havecentre, byggemarkeder og på nettet. En endnu bedre måde at give og modtage blomsterløg og knolde på! Georginer er den mest kendte variant, men gladiolus, lilje, dansk ingefær, begonier, afrikansk lilje og pragtskær er også populære sommerløg.

Plantetips

Gør plantningen til en oplevelse ved at gøre det sammen. Især børn elsker at fjerne løg og knolde fra emballagen og finde et sted til dem i haven. Sommerløg og knolde skal plantes, når risikoen for frost er overstået. Du kan finde flere oplysninger om det mest passende sted at plante løg og knolde på emballagen – de fleste af disse sorter er ægte soltilbedere. Du kan også finde ud af, hvor dybt og langt fra hinanden du skal plante løgene. Blomsterløg og knolde kan også fint plantes i krukker med huller i bunden, så overskydende vand kan løbe ud. Når du bruger en krukke, er det fint at plante løgene tættere sammen. Vand dem, hvis der ikke forventes meget regn. Rødderne har brug for vand for at kunne vokse.

Farver i flere måneder

Løgene og knoldene vokser derefter af sig selv. Det er kun nødvendigt at vande dem under lange perioder med tørke. Alt andet, de har brug for, findes allerede i løget. Afhængigt af sorten blomstrer de fra juni til oktober. Når det gælder blomstring, præsterer georginerne virkelig med en blomstringsperiode fra juli indtil den første frost. Så din gave til mors dag vil med garanti holde i månedsvis!

Interessante fakta

  • Hvis du fjerner visne blomster fra f.eks. georginer og dansk ingefær, sikrer du endnu mere overdådig blomstring.
  • Nogle sommerløg og knolde kan også bruges som afskårne blomster. Det kan være, at din mor gerne vil klippe et par georginer og liljer af og sætte dem i en smuk vase. En fin måde at give hendes hjem eller havebordet et frisk pust!

248800_aangepast.jpg 248822_aangepast.jpg

248851_aangepast.jpg 249067_aangepast.jpg

248748_aangepast.jpg