Gulblomstrende sommerløg giver en sprudlende have

Et paradis

Det er en trend: Haver skifter langsomt fra at være flisebelagte områder til grønne oaser. Dette skyldes vores bevidsthed om, at vi får det bedre, når vi er omgivet af planter. Men det skyldes også, at en frodig og grøn have er med til at bortskaffe regnvandet hurtigere og øger biodiversiteten. Hvis du beslutter dig for at forvandle din have til et naturligt paradis, kan du skabe en imponerende virkning ved at plante gule sommerløg.

Varianter

Vi forbinder gult med energi, vækst og godt humør. Findes der en bedre metode til at få en helt ny have? Sommerløg kan give haven en sand overhaling, der ikke kræver særlig meget arbejde. De mest kendte er georginer, kallaer, gladiolusser (Gladiolus) og liljer (Lilium), men disse er kun et par eksempler på de mange gule humørspredere. Man kunne også nævne begonier, tigerliljer (Tigridia) og kanna (Canna).

Plantning

Smukke kombinationer af forskellige gulblomstrende sommerløg giver din have et naturligt udseende. Nogle producerer høje, flotte pigge, mens andre giver store, runde blomster. Nogle er velduftende, mens andre er tofarvede. Sommerløg plantes om foråret, når der ikke længere er risiko for frost. Så snart, de mærker varmen fra solen, begynder de at spire frem, så du kan nyde dem.

Gule blomsterspidser

  • Når du fjerner visne blomster fra georginer, opmuntrer du planterne til at danne nye knopper. På denne måde vil dine georginer blive ved med at blomstre indtil den første frost.
  • Kanna (Canna) har udover flotte blomster også imponerende, store blade, der minder om bladene på banantræer.
  • Begonier er den perfekte løsning til personer, der lider af høfeber. Deres pollen er så tunge, at de falder til jorden uden at svæve rundt i luften.
  • Vidste du, at det, der ligner kronbladene på kanna, faktisk er hylsterblade med smukke farver? De rigtige blomster er bittesmå og ligger på spadix, der er skjult inde i dette hylsterblad.
  • Gladiolusser (Gladiolus) kræver stort set ingen pleje. De skal bare have lidt vand, hvis jorden er ved at blive tør.

244026_aangepast.jpg 244024_aangepast.jpg

242357_aangepast.jpg 223506_(1) aangepast.jpg

221075_aangepast.jpg 212972_aangepast.jpg

212810_aangepast.jpg 212792_aangepast.jpg