Havehygge på altaner og terrasser

Farve

På grund af pandemien er vi blevet mere afhængige af vores individuelle bomiljøer. Vi vil gerne nyde den tid, vi er tvunget til at tilbringe derhjemme, så meget som muligt. Det er ikke så mærkeligt, at havearbejde er blevet den nyeste trend. Og nej, du behøver ikke nødvendigvis en have! Din altan eller terrasse er det perfekte sted at omgive dig med grønne planter. Hvis du planter blomsterløg i potter og krukker i efteråret, får du farve på din altan eller terrasse fra det tidlige forår.

Hyggelig stemning

Kvik en altan eller terrasse op med glade forårsbebudere som perlehyacinter (Muscari), hyacinter (Hyacinthus), påskeliljer (Narcissus) og tulipaner (Tulipa). Det kan du gøre ved at udsmykke din altan eller terrasse med forskellige potter og krukker. De behøver selvfølgelig ikke at stå på gulvet. Du kan skabe et sprudlende udendørsområde med hyggelige hjørner ved at bruge hævede krukker eller sætte potter på borde.

Plantning

Blomsterløg skal plantes i efteråret, inden frosten sætter ind. Blomsterløg har brug for vinterens kulde for at kunne vise deres fulde potentiale. Sørg for, at der er huller i potterne og/eller krukkerne, så overskydende vand nemt kan løbe væk.

  1. Skab god dræning ved at lægge et lag gamle potteskår, hydroponiske lerkugler eller grus i bunden af krukken.
  2. Fordel et lag pottemuld over potteskårene, lerkuglerne eller gruset.
  3. Plant blomsterløgene i pottemulden. Du kan opnå en wow-effekt ved at plante dem tæt på hinanden.
  4. Strø et lag pottemuld oven på blomsterløgene, og tryk jorden fast ned.
  5. Slut af med at vande dem.
  6. Når løgene begynder at vokse i foråret, må de ikke tørre ud. Tilstrækkelig fugt stimulerer vækst og blomstring.

Rart at vide:

  • Har du hørt om lasagnemetoden til plantning i potter og krukker? Med denne metode kan du plante blomsterløg i lag. Da lagene blomstrer ét efter ét, har du blomster på din altan eller terrasse i flere uger.
  • Hvis krukken eller beholderen står et sted, hvor det blæser meget, er kortere sorter bedst, f.eks. krokus, russisk skilla (Scilla), snepryd (Chionodoxa), perlehyacint (Muscari) eller minipåskeliljer (Narcissus). De er mindre tilbøjelige til at blæse omkuld, fordi de ikke bliver så høje.

224819_aangepast.jpg 225019_aangepast.jpg

225033_aangepast.jpg 225010_aangepast.jpg

225013_aangepast.jpg