Havetrend 2023: en hyldest til naturen

Naturlig stemning

Naturen får friere hænder, og haverne er ved at blive mere vildtvoksende. Biodiversiteten forbedres ved brug af mange forskellige slags planter i stedet for blot én slags. Fliser og andre hårde overflader er mindre vigtige. Eventuelle belægninger laves i form af små fliser eller stier, der snor sig gennem beplantningen.

Lille udendørsområde

Den tid er forbi, hvor en lille have eller altan var en undskyldning for ikke at have nogen beplantning. Tag udfordringen op, og omgiv dig med natur på selv de mindste udendørsområder. Ethvert udendørsområde, uanset hvor lille det er, kan omdannes til en levende, grøn oplevelse med rig og varieret beplantning. Planter kan sno sig langs gelænderet, stilles i krukker eller hænge – eller en kombination. Naturen er overalt.

Organisk symbiose

Naturlige, afbalancerede farver som brune og grønne nuancer er vigtige. Tilføj subtile hvide, lyslilla og blegrøde nuancer, alt sammen uden at forstyrre det naturlige udtryk. Brugen af blomster og planter er både eventyrlig og naturlig. Man finder ikke længere planter, der står ret op og ned i designerkrukker, men derimod en symbiose mellem naturens forskellige elementer.

Poesi i haven

Blomsterløg spiller en vigtig rolle i den vildtvoksende have. Tulipaner, påskeliljer, perlehyacinter og hyacinter øger mængden af grønt. Vælg primært botaniske varianter såsom botaniske tulipaner, påskeliljer og almindelig klokkeskilla, og se naturen skabe sin egen poesi, hvor blomsterløg falder i harmoni med resten af beplantningen.

OTN-Outdoor-007_aangepast.png OTN-Outdoor-026_aangepast.png

OTN-Outdoor-035_aangepast.png OTN-Outdoor-056_aangepast.png

OTN-Outdoor-066_aangepast.png