Havetrend 2024 – Meaningful Earth

De miljømæssige bekymringer, som har optaget vores sind i flere sæsoner, afspejles nu i denne havetrend. Vi bliver stadig mere opmærksomme på, at biodiversitet og natur er uundværlige faktorer i et sundt miljø. Trenden Meaningful Earth afbilder haven som et symbol på frugtbarhed og styrke.

Ukultiveret og primitiv

Det ser ud, som om beplantningen i bedene er naturlig og tilfældig. Det ukultiverede udseende betyder, at jordlagene samt sand, mineraler og sten i forskellige farver kan skimtes. Store klumper græs, der vokser mellem planter og blomster, giver haven det udseende, der er karakteristisk for denne trend. Eventuelt tilbehør i haven er uforarbejdet med en uregelmæssig facon og ser ud til at komme direkte fra naturen. Tilfældigt formede træstammer, grove sten, naturlige hegn, forsænkede siddeområder og bålpladser understreger denne trend.

Farver og former

Hvad angår blomsterne og planterne i denne trend, ser vi farver som bleggule og laksefarvede nuancer kombineret med mørkegrønt og grågrønt. Tilbehør er naturligt, håndlavet, robust, miljøvenligt og fremstillet af genbrugsmaterialer. Design i jordtoner består af pletmønstre, fossilprint og striber.