Slap af med sommerløg i krukker på din altan og terrasse

Vil du skabe mere stemning på din altan eller terrasse? Plant sommerløg i krukker nu for at skabe en indbydende atmosfære. Disse friske og farverige indslag indbyder snart til afslapning og hygge!

Endnu mere velegnede til krukker

Sommerløg kan plantes, når risikoen for nattefrost er overstået. Fordelen ved løg i krukker er, at du kan rykke dem til et frostfrit sted, hvis vejrudsigten forudsiger minusgrader. Alle typer sommerløg er velegnede til at blive plantet i krukker. Blomster med stærke stilke eller sommerløg, som ikke vokser så højt, er særligt velegnede, fordi de ikke har brug for ekstra støtte. Asiatiske liljer vil f.eks. klare sig rigtig godt i krukker takket være deres meget stærke stilke. Særligt dværgsorterne er velegnede til at plante i krukker.

Plant dine sommerløg i fem nemme trin

  1. Vælg krukker med et hul i bunden, så overskydende vand kan løbe væk. Læg nogle potteskår i bunden af krukken for at dække hullerne, hvis det er nødvendigt.
  2. Fyld krukken halvt op med pottemuld. Emballagen på dine sommerløg fortæller, hvor dybt de skal plantes.
  3. Anbring løgene (eller knoldene) på pottemulden. Nogle gange vil du kunne se, hvilken side der bør vende opad eller nedad – f.eks. hvis du kan få øje på en vækstspids (opad) eller rodhals (nedad). Når det gælder begoniaer, skal den konkave side vende opad. Bare rolig, hvis du ikke kan se det! Løget skal nok få styr på sig selv. Sørg for, at der er nok plads i krukken, så der er plads til rødderne senere.
  4. Fortsæt med at fylde krukken med pottemuld. Efterlad lidt plads under kanten til vanding. Tryk pottemulden forsigtigt ned.
  5. Giv rigeligt med vand.

Et fremragende match

Du kan gruppere de samme løg eller vælge at sætte forskellige sorter sammen i en krukke. Kombination med en flerårig plante skaber også en god effekt. En lyserød begonia er f.eks. et fremragende match med en blå eller lilla salvie. Canna-liljen er en undtagelse på grund af de brede blade – den kan godt lide at stå for sig selv. Sæt Canna-liljer i en stor krukke, da de har brug for god plads.

Grupper forskellige krukker og farver sammen på dit havebord eller ved din (ligge)stol – f.eks. dahliaer, gladiolus og kallaer. Nu er det tid til at slappe af i dit skønne udendørsområde!

Interessante fakta

  • Sommerløg giver farve i mange måneder: Liljer blomstrer f.eks. allerede i juni, og dahliaer kan blomstre så sent som ved den første nattefrost.
  • Skær regelmæssigt visne blomster af – dette sikrer en overdådig, vedvarende blomstring.
  • Mange sommerblomster kan også bruges som afskårne blomster. En enkelt gren i en smuk vase giver en fantastisk sommerstemning.

Rosa liljer i potte Rosa begonia Pink Dahliaer i potte og Liatris i plantekasse. Dahlia Trucella Lilium Tiny Moon