Husk det nu – det er tid til at plante blomsterløg!

Før vinteren starter

Efteråret er det perfekte tidspunkt til at plante forårsblomstrende løg som påskeliljer, tulipaner, perlehyacinter, hyacinter og krokusser. De har nemlig brug for kolde vintertemperaturer for at kunne udfolde al deres skønhed i det tidlige forår. Når de plantes inden vinter, får de tid nok til at udvikle gode, stærke rødder. Jo bedre rødder, desto smukkere blomster. Du kan plante dine blomsterløg, når udendørstemperaturen falder til under 10 °C, men det skal gøres, inden frosten indtræder.

226466_aangepast.jpg 226492_aangepast.jpg

Som en professionel

Du er heldigvis ikke for sent på den! Så vent ikke – det er det perfekte tidspunkt nu! Det gode ved denne opgave er, at den er virkelig tilfredsstillende. Og ikke blot én gang, men to gange. Den tid, du bruger på at plante, er det perfekte zen-øjeblik: Hvad er bedre end at arbejde i haven? Og næste forår vil de blomsterløg, du selv valgte og plantede, belønne dig i flere uger ad gangen. Det giver endnu en tilfredsstillelse, når du nyder dit eget lille farverige paradis. Men hvad er den rigtige måde at plante blomsterløg på? Med disse tips kan du gøre det som en professionel:

  1. Fjern ukrudt og småsten, og bland noget havemuld i jorden for at gøre det nemmere for vand at løbe væk.
  2. Grav et hul til flere blomsterløg, eller lav et hul til hvert enkelt blomsterløg. Størrelsen på blomsterløget bestemmer, hvor dybt det skal plantes. Store blomsterløg (5 cm eller større i diameter) bør plantes 15 cm dybt og små blomsterløg (2,5-5 cm) 7-10 cm dybt.
  3. Læg forsigtigt blomsterløget ned i jorden med toppen opad. Pas på ikke at trykke for hårdt ned på blomsterløgene, da de kan blive beskadiget. Store blomsterløg bør plantes 7-20 cm fra hinanden og små løg med mellemrum på 3-7 cm.
  4. Dæk blomsterløgene med den jord, du gravede op af hullet.
  5. Giv blomsterløgene lidt vand, hvis jorden er tør.

225562_aangepast.jpg 225590_aangepast.jpg