Kom i kontakt med naturen i din egen biotop

Vi kan gøre vores

Vi bliver mere og mere opmærksomme på, hvad der foregår i samfundet. Man kunne kalde denne bevidsthed at være vågen. Vi holder øjnene åbne og er opmærksomme på, hvilke ting vi skal ændre. Naturen bliver i stigende grad en meningsfuld faktor i vores liv – en faktor, vi gerne vil hjælpe med at bevare. Blomster og planter fortjener vores omtanke og kan ikke længere ignoreres.

244642_aangepast.jpg

I harmoni

Ubegrænset forbrug uden skyldfølelse er en saga blot. Det er ved at blive erstattet af konceptet om bæredygtighed med det formål at få en verden med balance i menneskets, miljøets og økonomiens interesser. Det betyder, at vi forsøger at opnå en høj grad af biodiversitet i vores haver. Den ultimative havetendens handler om at gøre vores grønne oaser til minibiotoper, hvor planter og dyr kan leve og trives i harmoni.

244664_aangepast.jpg 244666_aangepast.jpg

Stigende biodiversitet

En lille biotop (en alternativ betegnelse for en have) har stor respekt for det naturlige miljø. Blomsterløg hører til her, fordi de bidrager til at øge biodiversiteten. Deres mission begynder i det tidlige forår, mens resten af haven stadig sover tungt. Insekter kan ikke modstå storblomstrede krokusser, balkananemoner, hyacinter, siciliansk honninglilje og prydløg. Disse planter byder ikke blot på nektar og pollen, men giver også perfekt husly.

En naturlig farvepalet

I en have med fokus på balance vil naturlige gule og grønne farver spille en vigtig rolle. Du kan skabe et dristigt udseende ved at bruge rustikke materialer og komplementærfarverne blå og murstensrød. Gør brug af bæredygtige produkter, der holder længere eller kan genbruges. Eller endnu bedre: Hvorfor ikke låne dem? Farverige blomsterklynger skaber en logisk struktur i en have med biodiversitet.

244649_aangepast.jpg 244671_aangepast.jpg