Lasagnemetoden forlænger blomstringsperioden

Forårsbebudere

Blomstringssæsonen lægger ud med den farve, blomsterløg leverer. De er hurtigt ude af starthullerne og annoncerer forårets komme i haven. Så snart de første grønne spirer titter frem, ved du, at haven er ved at vågne. Ved hjælp af lasagnemetoden kan du få glæde af dine blomster endnu længere. Dette skyldes, at blomstringsperioderne for de forskellige lag af blomsterløg indfinder sig én ad gangen.

Lasagneplantning er plantning af løg i lag, så du kan nyde blomstrende løg hele foråret. Glem ikke at plante disse løg om efteråret. Se trin 1 her. Lasagneplantning er plantning af løg i lag, så du kan nyde blomstrende løg hele foråret. Glem ikke at plante disse løg om efteråret. Se trin 2 her.

Blomster i kø

Lasagnemetoden består i at plante forskellige typer blomsterløg i mere end ét lag. Dette sker normalt i tre lag, men det er også muligt at prøve med fire eller fem lag. Man kan sige, at jo flere lag du planter, jo længere tid nyder du godt af blomstringen. De blomsterløg, der er plantet på nederste niveau, skal være dem, der blomstrer sidst. Oven på plantes dem, der blomstrer lidt tidligere, og så videre helt op til toppen.

Lasagneplantning er plantning af løg i lag, så du kan nyde blomstrende løg hele foråret. Glem ikke at plante disse løg om efteråret. Se trin 3 her. Lasagneplantning er plantning af løg i lag, så du kan nyde blomstrende løg hele foråret. Glem ikke at plante disse løg om efteråret. Se blomstringstrin 1 her.

Plantningsvejledning

Den bedste fremgangsmåde ved plantning af blomsterløg i lag er at bruge en potte eller krukke. Før du går i gang, skal du sikre, at der er huller i bunden af krukken, så overskydende vand kan løbe ud. Dæk derefter bunden med nogle få potteskår eller hydroponiske lerkugler. Derefter lægges det første lag pottemuld. Oven i dette plantes de blomsterløg, der blomstrer sidst. Dæk det første lag med pottemuld, og plant derefter det næste lag blomsterløg. Når alle lagene er plantet, skal du afslutte med det sidste lag pottemuld.

Lasagneplantning er plantning af løg i lag, så du kan nyde blomstrende løg hele foråret. Glem ikke at plante disse løg om efteråret. Se blomstringstrin 2 her. Lasagneplantning er plantning af løg i lag, så du kan nyde blomstrende løg hele foråret. Glem ikke at plante disse løg om efteråret. Se blomstringstrin 3 her.

Blomstringsperiode

Du bliver nødt til at gøre dig nogle overvejelser om, hvornår de enkelte typer blomsterløg producerer deres blomster, men det betaler sig i den grad at sætte sig ind i det. Normalt er vintergækker, krokus og dværgiris de første, der blomstrer. De forfølges skarpt af hyacinter, perlehyacinter og påskeliljer. Sidst, men ikke mindst, viser rosinen i pølseenden sig i form af tulipaner og kejserkroner. Blomstringstidspunktet for de enkelte blomsterløg er angivet mere præcist på emballagen.

Interessante fakta

  • Vidste du, at lasagnemetoden også kan bruges til blomsterbed? Det foregår på samme måde som ved potter. Bare sørg for at grave et dybt hul, så der er plads til de forskellige lag.
  • Blomsterløg skal plantes om efteråret, før jorden fryser. Hvis du vil have glæde af blomster i efteråret og om vinteren, før blomsterløgene blomstrer, kan du plante hårdføre blomster, der blomstrer længe (f.eks. stedmoderblomster), ovenpå lagene af blomsterløg. Dette har ikke nogen negativ indvirkning på blomsterløgene, mens de vokser.