Nyttige tips til plantning af blomsterløg

Tip 1: placering

Mange blomsterløg trives under buske og træer. De får mindre regn og lys om vinteren på grund af de faldne blade, og det kan blomsterløg godt lide i den kolde årstid. Efter blomstring vokser løvet på træerne og buskene igen, og løgene går i dvale. I de varme sommermåneder holder bladene fra træerne og buskene løgene behageligt afkølede.

Tip 2: “wow”-effekt

Hvis du vil skabe en “wow”-effekt i din have tidligt på foråret, skal du ikke holde dig tilbage: Plant blomsterløg i store klynger. Jo flere blomsterløg, jo mere spektakulær er effekten! Der er så mange muligheder: et stort antal blandede sorter og farver, en klynge af samme type løg i forskellige farver eller løg af samme sort og farve.

Tip 3: krukker

Du behøver ikke en have for at kunne nyde forårsblomstrende løg. Alle kan plante blomsterløg i krukker og beholdere og få glæde af de fantastisk flotte farver, når blomsterne springer ud. Plant blomsterløgene i ulige antal for at få en naturlig effekt. Lav huller i bunden af potten, så overskydende vand kan løbe væk.

Tip 4: metamorfose

Lad ikke blomsterløgenes udseende narre dig. Det kan være svært at tro, at smukke blomster skulle gro fra de ofte usædvanligt udseende løg og knolde. Men det er sandt! Når løgene begynder at vokse, gennemgår de en ægte metamorfose, ikke ulig larver, der forvandles til sommerfugle.

Tip 5: stauder

Nogle blomsterløg blomstrer i én sæson, men der findes også sorter, som blomstrer hvert år. Disse kaldes stauder eller naturaliserende blomsterløg. Disse blomsterløg kan efterlades i jorden, da det gør løgene større og stærkere. Faktisk sætter naturaliserende blomsterløg endda nye blomsterløg, så der bliver flere af dem hvert år.

Tip 6: lag

Plant løg i lag oven på hinanden. Dette kaldes løglasagne eller niveauplantning. Da blomsterløgene er plantet i lag, vil dem der blomstrer tidligst, såsom krokus, først spire frem. Derefter følger de blomsterløg, der blomstrer senere. Fordi løgene blomstrer forskudt af hinanden, kan du nyde resultatet i lang tid: Fra januar til maj, afhængigt af de typer løg, du planter.

249286_aangepast.png 249302_aangepast.png

249372_aangepast.png