Opskrifter med blomsterløg til en munter have

Farve

Blomsterløg har den energi, det kræver at gøre en have farvestrålende, før andre planter kan følge trop. Erantis og vintergækker blomstrer allerede i januar, tæt efterfulgt af krokusser, påskeliljer, hyacinter og tulipaner for blot at nævne nogle få. Blomsterløg fortsætter med at blomstre frem til juni, hvor prydløgene dukker frem.

Opskrifter

Blomsterløg fås i en bred vifte af farver, former og størrelser. Udvalget af blomsterløg er så stort, at det hurtigt kan blive overvældende. Men du behøver ikke at bekymre dig: Her er to eksempler på opskrifter med forårsblomstrende løg: en flerfarvet blanding og en blanding af gule farver.

Opskrift på en flerfarvet blanding

Ingredienser:

  • 30 tulipaner (Tulipa) af typen “Strong Gold”
  • 30 tulipaner (Tulipa) af typen “Couleur Cardinal”
  • 60 påskeliljer (Narcissus) af typen “Petrel”
  • 25 balkananemoner (Anemone blanda) af typen “White Splendour”

Læg alle blomsterløgene i en beholder eller kurv, og bland dem. Spred blandingen jævnt i bedet, og plant derefter løgene på de steder, hvor de landede. De mængder, der er angivet her, er baseret på et bed, der måler seks kvadratmeter.

213957_aangepast.png

202714_Strong Gold aangepast.png 217303_Couleur Cardinal aangepast.png

30087_Petrel aangepast.png 206511_White Splendour aangepast.png

Opskrift på en blanding af gule farver

Ingredienser:

  • 30 tulipaner (Tulipa) af typen “Spring Green”
  • 30 tulipaner (Tulipa) af typen “Yellow Spring Green”
  • 15 kejserkroner (Fritillaria imperialis) af typen “Maxima Lutea”
  • 60 påskeliljer (Narcissus) af typen “Hill Star”

Bland alle blomsterløgene i en beholder eller kurv, og spred dem ud over bedet eller blandt stauder. Plant dem der, hvor de lander, for at skabe et naturligt uformelt look. De mængder, der er angivet her, er baseret på et bed, der måler seks kvadratmeter.

216256_aangepast.png

213822_aangepast.png 209452_aangepast.png

209452_aangepast.png 220425_aangepast.png

Plantningstidspunkt

Hvis du vil nyde disse skønheder i foråret, skal du plante dine blomsterløg i efteråret – en hyggelig syssel, mens du forbereder haven til vinter. De skal plantes om efteråret, fordi de har brug for en kold periode for at kunne give de flotteste blomster i foråret.

Trin

Nyd arbejdet med at plante dine blomsterløg – efteråret er en skøn årstid til at være udendørs og bestille noget. Men selve plantningen er ikke det eneste tidspunkt at nyde dem på! Det er en fantastisk oplevelse at se dem vokse centimeter for centimeter senere. Følg disse tre trin for at få et pragtfuldt resultat:

Trin 1

Grav forskellige huller til at plante blomsterløgene i. Størrelsen på blomsterløget bestemmer, hvor dybt det skal plantes. Store blomsterløg (5 cm eller større i diameter) bør plantes 15 cm dybt og små blomsterløg (2,5-5 cm) 7-10 cm dybt. Hvis der er behov for bedre dræning, kan du komme lidt havemuld i jorden.

Trin 2

Læg forsigtigt blomsterløget ned i jorden med toppen opad. Store blomsterløg bør plantes 7-20 cm fra hinanden og små blomsterløg med 3-7 cm mellemrum.

Trin 3

Dæk blomsterløgene med den jord, du gravede op af hullet. Giv blomsterløgene lidt vand, hvis jorden er tør.