Plant blomsterløg nu, og få et blomstrende forår

Den sidste efterårssol

Hvor utroligt det end lyder, behøver du ikke at knokle i haven i koldt gråvejr om vinteren for at få et festfyrværkeri af flotte farver i haven i starten af foråret. Blomsterløg skal plantes endnu tidligere, nemlig om efteråret. Faktisk har de brug for kolde vintertemperaturer, før de kan vokse og få deres blomster.Det perfekte tidspunkt at plante dem er, når det lige netop er lidt for koldt til at sidde udendørs, men ikke for koldt til, at du kan nyde efterårets sidste solstråler, mens du planter dine blomsterløg. Bagefter skal du bare gå indenfor i varmen og vente på, at din have bliver til et festfyrværkeri af farver. Det er pærelet!

Glæde fra januar til juli

Vidste du, at de første blomsterløg kan springe ud allerede i januar? Det er der, hvor vintergækkerne er startskuddet på blomsterløgssæsonen. Bagefter kommer der i februar hvide, lilla og gule krokusser og koboltblå snepryd. Herefter springer alle mulige slags blomsterløg ud, lige indtil det bliver sommer. Det sidste, der springer ud, er prydløg (Allium), og det er i juli måned.

219603A.jpg 222453A.jpg

44768A.jpg 223428A.jpg

Plantning af blomsterløg i 4 trin

Sommeren er forbi, det bliver køligere, og haven er næsten klar til vinter. Oktober og indtil slutningen af december er et perfekt tidspunkt til at plante blomsterløg. Men hvordan? Det kan virke indviklet, men det kræver faktisk kun fire trin.

  1. Først skal du løsne jorden med en spade det sted, hvor du vil plante blomsterløgene.
  2. Grav et hul med en spade eller en løgplanter.
  3. Plant derefter blomsterløgene i hullet med den spidse ende på løget opad og de runde sider nedad. Hold en afstand, der svarer til tre gange blomsterløgets diameter, mellem blomsterløgene, og brug tre gange løgets højde for at finde dybden.
  4. Fyld hullet med den jord, du fjernede tidligere, og stamp forsigtigt overfladen.

219196A.jpg

Tips og tricks

  • Sørg for at plante blomsterløgene, før jorden fryser til for første gang. Sne er intet problem for blomsterløgene, og det isolerer dem faktisk fra frostgrader og beskytter dem.
  • Vidste du, at blomsterløg også kan plantes i lag? På den måde får du en række af blomster, der springer ud, på ét sted i din have eller i en urtepotte. Det kaldes for en “løglasagne”.
  • Desuden kan blomsterløg sagtens vokse og springe ud i urtepotter. I dette tilfælde er det vigtigt, at potten er dyb nok og har et hul i bunden, så vandet kan sive ud. Desuden er det vigtigt, at jorden i urtepotten holdes fugtig, så blomsterløgene ikke tørrer ud.