Plant sommerløg i krukker, og få endnu flere farver

Wowfaktor

Du kan plante sommerløg om foråret, når der ikke længere er risiko for nattefrost. Selvom de virkelig trives på friland, ser de også flotte ud i krukker. De fleste sommerløg danner imponerende blomster i utroligt mange forskellige nuancer. Med den ekstra brug af farver kan du gøre din have mere interessant og skabe en rigtig wowfaktor.

Kan flyttes

Det gode ved krukker er, at du kan bruge så mange, du vil. Og du kan selvfølgelig også flytte dem rundt. Hvis der er et sted i haven, hvor intet blomstrer, kan du pifte det lidt op ved at sætte en krukke med sommerløg der. Og hvis du har fundet et hyggeligt lille hjørne, hvor du kan slappe af, kan du også sætte en krukke med sommerløg der, så du kan få endnu mere glæde af det.

Korte varianter

Alle sommerløg er velegnede til at blive plantet i krukker. Vi anbefaler dog, at du vælger sorter, der ikke bliver for høje. På den måde undgår du, at planten skal holdes oppe. Hvid kalla, skærmliljer og pragtlys er altid gode. Hvis du vælger liljer, dahliaer eller gladiolus, skal du vælge de kortere varianter. Der er masser af skønheder at vælge imellem.

Løgsætning

Vælg krukker, der gør dig glad, men sørg for, at de er store nok. Så længe sommerløgene og knoldene passer i krukkerne, har de masser af plads til at slå rødder. Sørg for, at der er et eller flere huller i bunden af krukken, så overskydende vand kan løbe væk. Fyld krukken tre fjerdedele op med pottemuld, plant dine yndlingsløg, og fyld op med mere pottemuld. God fornøjelse!

Nyttige oplysninger

  • Sørg for, at dine sommerløg og knolde i krukker får rigeligt med vand, så de ikke tørrer ud.
  • Nogle sommerløg danner nye blomster, når de gamle fjernes. Tænk f.eks. på dahliaer og hvid kalla.
  • Vidste du, at dværg-dahliaer og lavtvoksende dahliaer er særligt velegnede til krukker? De blomstrer ofte endnu mere overdådigt i krukker. Planten bevarer også sin form, og desuden kræver den ikke en stor krukke.

219014_aangepast.jpg

219038_aangepast.jpg 219040_(2) aangepast.jpg