Plantning af blomsterløg: en havefest

Det tager sin tid

Hvis du vil nyde blomsterløg som tulipaner og påskeliljer om foråret, er det vigtigt at plante dem allerede om efteråret. Det giver dem tilstrækkelig tid til at udvikle stærke rødder, inden vinteren sætter ind. Når rødderne er udviklet, har blomsterløgene brug for en kold periode for at kunne blomstre godt om foråret. Så vent ikke for længe – kom i gang i haven.

Tættere på

Flere og flere har opdaget naturens positive virkning og ønsker at omgive sig med den mere end nogensinde før. Det grønne giver os nemlig en følelse af ro. Naturens stærke tiltrækning betyder også, at vi får lyst til at gå udenfor oftere. Det fine ved blomsterløg er, at du nemt kan bringe naturen tættere på i din egen have eller på altanen/terrassen. Du kan plante dem i krukker eller beholdere eller ganske enkelt direkte i jorden.

Udendørsrum

Blomsterløg lader os tage hul på havesæsonen så tidligt som muligt, fordi de er de første til at blomstre om foråret. Ud over at sprede glæde er de glimrende for biodiversiteten. I det tidlige forår er der ikke særlig mange blomster, der producerer pollen til insekter som bier og sommerfugle. Derfor er det en god ide at omgive dit udendørsrum med masser af tulipaner, påskeliljer, hyacinter og andre forårsblomster.

Samvær

Det er sjovt at plante blomsterløg selv, men det er endnu bedre at gøre det sammen med andre. Hvorfor ikke gøre det til en havefest med din partner, dine børn eller dine venner? Det er en sjov fællesaktivitet, og når foråret kommer, kan I nyde de smukke blomster sammen. Under plantningen vil du bemærke, at blomsterløg ikke ligefrem ser ud, som om de vil producere smukke blomster senere. Men skinnet kan bedrage – de smukke blomster skal nok komme! Og de vil bringe minder om havefesten, hvor I plantede løgene.

249277_aangepast.png 249289_aangepast.png

249354_aangepast.png 249317_aangepast.png