Pluk blomster hvert forår

Tidlige blomster

Længes du efter sommeren, og venter du utålmodigt på at kunne pynte bordet med en smuk buket blomster fra haven? Du behøver slet ikke vente, for det kan du allerede gøre om foråret! Blomsterløg er helt fantastiske. De modstår kulden, som var den ingenting, så de kan blomstre tidligt. Du kan allerede plukke de første blomster i februar og på den måde fremrykke den længe savnede plukkesæson.

Mangfoldighed

Form, farve og duft – blomsterløg kan det hele. Den mest kendte er tulipanen. Tulipaner findes i alle farver, former og størrelser. Og de blomstrer på forskellige årstider, så du kan have glæde af at plukke dem i længere tid. Ud over tulipaner findes der mange andre forårsblomster, der egner sig til plukning, f.eks. hyacinter og påskeliljer. De giver øjeblikkelig forårsstemning.

Hvordan?

Du kan skabe din egen plukkehave på flere måder. Plant blomsterløgene før den første frost. Du kan plante dem i bede, i plantekasser af træ eller integrere dem i køkkenhaven. Løgene skal sættes tre gange så dybt, som de er høje. Hold dig ikke tilbage med antallet. Jo flere du sætter, jo flere bliver der at plukke af. Sæt dem tæt sammen, men sørg for, at de ikke rører ved hinanden.

249736_aangepast.png 249738_aangepast.png

249746_aangepast.png 249748_aangepast.png