Smukke kantbede med farverige forårsblomster

Nogle gange føles det, som om vinteren ingen ende vil tage. Men pludselig dukker de første forårsblomster op. Det er det tegn, vi har ventet på så længe: Foråret er på vej! Ryst vinterdepressionen af med farverige forårsblomster, og se fremad mod foråret.

Fabelagtige farver

Hvis du ønsker, at din have skal byde foråret velkommen med masser af farver, skal du plante løg om efteråret. Forårsblomstrende løg har brug for en kold periode, før de kan blomstre om foråret. Så det er på tide at begynde at tænke over, hvilke farver og typer du ønsker. Velkendte varianter som tulipaner, hyacinter, krokusser, prydløg og påskeliljer er altid et populært valg, men der er mange andre mere usædvanlige løg, der ser fantastiske ud i kantbede. For eksempel: anemoner, skilla (Scilla), vibeæg (Fritillaria), prærieliljer (Camassia), Kleopatras nål (Eremurus) og fuglemælk (Ornithogalum). Valget er stort set uendeligt!

Et væld af farver eller mere dæmpede nuancer?

Går du efter et vildt farveshow, eller foretrækker du farver, der er mere koordinerede? Uanset hvad du vælger, kan du skabe et farvestrålende kantbed med masser af forskellige blomster. Vær ikke bange for at overdrive lidt! Hvis du vil have en farvestrålende blanding, skal du vælge løg i mindst fire forskellige farver. Du kan også variere med forskellige løgtyper. Hvis du foretrækker mere dæmpede farver, kan du vælge op til tre farver og bruge forskellige varianter til at gøre det hele lidt mere spændende.

Blomster hele foråret

Hvis du vil have blomster i haven hele foråret, skal du vælge såvel tidlige som sene blomster, så du får et smukt kantbed hele foråret igennem. Køb dine løg i et havecenter, i et gartneri, pr. postordre, i supermarkedet eller byggemarkedet, eller bestil dine yndlingsfarver og -sorter online, og vælg en smuk efterårsdag til at plante dem. Bland dine løg, og plant dem blandt det grønne i haven – så får du et smukt kantbed til foråret.