Sidste chance! Plant blomsterløg nu, og nyd dem til foråret

Frost

Efteråret er det perfekte tidspunkt at plante forårsblomstrende løg. Se det for dig: En klar, solskinsfyldt efterårsdag, hvor du slet ikke kan lade være med at arbejde i haven. Helt perfekt til at pusle lidt i bedene, plante blomsterløg og stadig have lidt tid til overs til at nyde en kop kaffe i solen. Men frosten er med sikkerhed på vej, så du skal også handle hurtigt. Du skal ud, plante dine blomsterløg, og skynde dig ind igen!

213308-aangepast.jpg

Forårets glæder

Belønningen for, at du fik plantet i sidste øjeblik, vil vise sig til foråret. Så snart de første grønne spirer viser sig, vil du helt automatisk få ny energi. Det er forårets glæder! Nu er der ikke længe til, de første knopper begynder at åbne sig. Hvis du fik klaret det hele sidste efterår, kan du virkelig nyde det nu. Alle farverne og duftene er en fryd for sanserne.

221771-aangepast.jpg 220401-aangepast.jpg

223481-aangepast.jpg 212152-aangepast.jpg

Nyd udelivet

Det er hyggeligt at have børn eller børnebørn til at hjælpe med at plante blomsterløg i haven. I er ude i den friske luft, og børnene lærer om, hvordan naturen fungerer, imens de har det sjovt. Hvordan kan sådan et lille brunt løg vokse sig til en stor smuk blomst? Børn overraskes altid over dette lille mirakel.

217070-aangepast.jpg 217140-aangepast.jpg

216744-aangepast.jpg 211123-aangepast.jpg

Se fremad

Lige nu er det stadig efterår. Naturen er stadig i gang med det sidste store nummer, inden den går i hi for vinteren. Kan du allerede forestille dig, hvilke farver du har lyst til at se, når sneen smelter væk?

  1. Hvis du vil have en stille og rolig start på foråret, kan du vælge blomsterløg med hvide blomster. Nogle gode eksempler kunne være hvidblomstrende tulipaner (Tulipa), hyacinter (Hyacinthus) og vårifeon (Ipheion) såvel som hvidblomstrende vibeæg (Fritillaria meleagris), perlehyacinter (Muscari) og hvide anemoner (Anemone nemorosa).
  2. En kombination af blå nuancer vil også både skabe ro og give haven et frisk pust. Vi foreslår snepryd (Chionodoxa), anemoner (Anemone), porcelænshyacinter (Puschkinia scilloides) og russisk skilla (Scilla siberica)?
  3. Kunne du godt tænke dig nogle strålende og levende farver, når vinter bliver til forår? Hvis ja, så vælg klar gul: Påskeliljer (Narcissus), tulipaner (Tulipa), kejserkroner (Fritillaria imperialis) og de tidligt blomstrende erantis (Eranthis).
  4. Kan du ikke helt beslutte dig? Så gå efter en munter blanding – samme princip gælder, hvis du vil have en have, der ser naturlig ud. Bland selv-blomster!

Tips

  • Plant blomsterløg, der blomstrer på forskellige tidspunkter. På den måde kan du nyde forårsblomstrende løg i haven i flere måneder.
  • Du kan også plante blomsterløg i potter og beholdere. I det tidlige forår kan du placere dem et sted, hvor du kan se dem fra dit vindue.
  • Prøv at plante blomsterløg i en flot form, som f.eks. et hjerte eller et smilende ansigt. Du kan lave skarpe linjer med korte varianter som f.eks. krokusser. Du kan også plante dem med form som et tal, et bogstav eller endda et helt navn.

221780-aangepast.jpg 221769-aangepast.jpg

221767-aangepast.jpg 210779-aangepast.jpg