Sidste chance: Plant sommerblomsterløg nu

Farver, der varer ved

Mens forårsblomsterløgenes farverige blomster stadig er i fuldt flor, er det på tide at plante sommerblomsterløg i haven. På den måde kommer der hele tiden nye blomster, og din have vil altid være flot og farvestrålende. Sommerblomsterløg bliver jo ved med at blomstre et godt stykke ind i efteråret. De holder først op, når det bliver frostvejr. Især dahliaer producerer utrætteligt nye blomster. Spild ikke tiden – plant disse sommerjuveler nu, så din have bliver en fryd for øjet.

226281_aangepast.jpg

226239_aangepast.jpg

Smart, elegant og subtilt

Det gode ved sommerblomsterløg er, at de fås i alle typer og størrelser med noget for enhver smag. Nogle varianter, f.eks. liljer og dahlia, giver enorme blomster, som gør dem til havens sande divaer. Hvis du vil have elegance, kan du vælge klassiske skønheder som f.eks. hvid kalla (Zantedeschia) og gladiolusser (Gladiolus). Men måske er det subtile mere din stil. I så fald skal du vælge begonier, afrikansk fuglemælk (Chincherinchee) eller Hymenocallis(Lycoris radiata), som tager sig meget stilfuldt ud.

226124_aangepast.jpg 226122_aangepast.jpg

209990_aangepast.jpg 221119_aangepast.jpg

Sådan planter du sommerblomsterløg

At plante sommerblomsterløg i haven, mens man nyder solen, er en hyggelig, lille opgave, der giver masser af glæde. Gør det på en fin solskinsdag i april eller maj! Men hvordan planter man sommerblomsterløg?

  1. Find først et solrigt sted i haven. Sommerblomsterløg giver nemlig flest blomster, hvis de får masser af solvarme.
  2. Riv jorden grundigt, så den løsnes, og fjern ukrudt og småsten.
  3. Plant dine sommerblomsterløg i jorden. En tommelfingerregel er, at de skal plantes i en dybde, der svarer til det dobbelte af blomsterløgets højde. Dahliaer og begonier er dog en undtagelse, da de skal plantes lige under overfladen. De har brug for solens varme, hvis de skal udvikle sig og få skud. Hvis dette ikke er information nok, skal du blot følge anvisningerne på emballagen.
  4. Et andet tip er enten at lægge blomsterløgene i vand i en time, før de plantes, eller at give dem masser af vand med det samme, når de er plantet. Hvis du giver dem masser af vand i starten, får dine blomsterløg en rigtig fin start.

Værd at vide

  • Klip visne blomster af. Du vil lægge mærke til, at der lynhurtigt kommer nye.
  • Sommerblomsterløg ser også rigtig godt ud i krukker og beholdere. Sæt dem i en stor krukke med pottejord nok til, at de kan vokse, og husk at give dem masser af vand på varme sommerdage.
  • Du kan også plukke blomsterne og sætte dem i en vase. Særligt dahlia og hvid kalla er fantastiske som afskårne blomster. På den måde kan du ikke alene nyde dem i haven, men også indendørs.

226112_aangepast.jpg