Skab en fortryllende have med blomsterløg

En fortryllende effekt

Blomsterløg har en magisk måde at gøre dig glad på. Du planter dem om efteråret, de tilbringer vinteren med at gøre sig klar til at vokse og springe ud, og de pynter i haven, når det bliver forår. Blomsterløg kan simpelthen gøre underværker for haven. Selvom alle de andre planter og buskadser stadig er livløse, indvarsler disse kulørte blomster foråret – det er næsten magi! Hvad venter du på? Lad være med at vente, hvis du vil opleve dette smukke festfyrværkeri – plant dem nu.

226425_aangepast.jpg 226426_aangepast.jpg

Blomsterløgstyper

Blomsterløg fås i mange forskellige varianter, størrelser og farver. De mest kendte er tulipaner, som er elsket i hele verden. Men de idylliske påskeliljer, perlehyacinter og krokusser er også kendte. Har du hørt om de fortryllende vibeæg? Den hypnotiserende, rødbrune farve gør din have til et lille paradis. Glem heller ikke de romantiske botaniske tulipaner og spirende vintergækker. Når de blomstrer, kan du forestille dig, at du er i din egen lille magiske verden.

226465_aangepast.jpg 226471_aangepast.jpg

226431_aangepast.jpg 226492_aangepast.jpg

Få minder

Gør det til en uforglemmelig oplevelse at plante blomsterløg. Efteråret er en skøn årstid til at være udendørs og bestille noget. Man kan sagtens gøre det alene, men det kan være endnu sjovere sammen med børn, venner eller familie. Ikke alene er det sjovt. Du får også gode minder, hver gang du beundrer blomsterløgene, mens de vokser. Det er en glimrende lejlighed til at lave noget sammen, rive blade og plante disse juveler. Du behøver kun at gøre fem ting:

Trin 1

Fjern ukrudt og småsten, og bland noget havemuld i jorden for at gøre det nemmere for vand at løbe væk.

Trin 2

Grav et hul til flere blomsterløg, eller lav et hul til hvert enkelt blomsterløg. Størrelsen på blomsterløget bestemmer, hvor dybt det skal plantes. Store blomsterløg (5 cm eller større i diameter) bør plantes 15 cm dybt og små blomsterløg (2,5-5 cm) 7-10 cm dybt.

Trin 3

Læg forsigtigt blomsterløget ned i jorden med toppen opad. Pas på ikke at trykke for hårdt ned på blomsterløgene, da de kan blive beskadiget. Store blomsterløg bør plantes 7-20 cm fra hinanden og små løg med mellemrum på 3-7 cm.

Trin 4

Dæk blomsterløgene med den jord, du gravede op af hullet.

Trin 5

Giv blomsterløgene lidt vand, hvis jorden er tør.

226434_aangepast.jpg

226467_aangepast.jpg