Skønheden i den enkle have

Det rent og skært nødvendige

“Oprydning” er ret nyttigt begreb nu til dags. At være omgivet af alt for mange ting gør os ikke lykkeligere – faktisk har det en negativ indvirkning på vores velbefindende. At skille sig af med ting, man ikke behøver, hjælper til at gøre én klarere i hovedet. Desuden er det bedre for miljøet, hvis der ikke ligger alt muligt rundt omkring. Så kom i gang, og tag ansvar: Gå efter et enkelt, bæredygtigt havedesign. Det nye enkle look giver udtryk for overskuelighed og åbenhed. Og så kan du bagefter overveje at genbruge nogle af tingene, eftersom elementer, man engang bare ville have smidt væk, nu faktisk kan være attraktive – Det at genanvende ting giver dig større tilfredshed end at købe noget nyt.

241688_aangepast.jpg 241705_aangepast.jpg

241710_aangepast.jpg 241717_aangepast.jpg

Planter med andre funktioner

Vidste du, at planter spiller en stadig større rolle i vores liv? Og det i den grad at de endda kunne blive en førende leverandør af energi i fremtiden. Forskere har allerede udviklet selvlysende træer, der kan erstatte energislugende gadebelysning. Hvor fedt er det ikke lige? Teknologi udvikler sig i et sådant tempo, at vi snart kan forvente nye måder, som planter kan give os energi på. Deres rolle inden for ilttilførsel bliver også stadig vigtigere, og planter i det offentlige rum bliver stadig mere udbredt. Blomsterløg er et vigtigt element i vores grønne miljø, og de overrasker os på de tidligste forårsdage.

241718_aangepast.jpg 241722_aangepast.jpg

Gør din have enkel

En forenklet have uden alle mulige ting og sager har en meget afslappende effekt. Det er vejen frem, hvis man ønsker et “ryddeligt” look og en fornemmelse af indre ro. Smid alt ud, der ikke har nogen praktisk funktion, eller endnu bedre: Giv det til én, der har brug for det. Genbrug gamle sække eller plantebeholdere, og tag et godt kig på din havebænk – du har sandsynligvis ikke brug for en ny endnu. Grønne blade øger følelsen af fredfyldthed, men det gør blå og sorte blomster også. Hvide blomster som påskeliljer, hyacinter og dorotealiljer giver et pift af harmoni og enkelhed. Plant dem i et enkelt arrangement for at få mest glæde af dem senere.

241685_aangepast.jpg

241712_aangepast.jpg

241713_aangepast.jpg

241719_aangepast.jpg

241723_aangepast.jpg