Smukke sommerfugle og summende bier

Prydløg er på alle måder en vinder i haven. Den er ikke bare iøjnefaldende, men er også yderst populær hos havens insekter. Faktisk flyder blomsterne på prydløg over af nektar. Prydløg hjælper naturen ved at tiltrække sommerfugle og bier.

Prydløg og biodiversitet

Prydløgens blomster består af mange bittesmå blomster, og de er propfyldt med nektar. Sommerfugle og bier elsker prydløg. Sommerfuglene skal bruge nektaren til at lægge æg, og bier kan bruge den til at lave honning. Desuden bestøver sommerfugle og bier også blomsterne på andre planter, de besøger. Derfor gavner de også naturen. Bier bestøver en stor mængde af alle vores frugter og grøntsager. Med deres hjælp bliver vores jordbær, pærer og agurker større og saftigere. Sommerfugle og bier spiller også en afgørende rolle i reproduktionen af planter som lyng, salvie og rønnebær.

Farver og planter

Prydløg fås i flere forskellige farver: gul, hvid, blå og lilla. Det er sjovt nok lige præcis de farver, der tiltrækker bier. Plant et udvalg af prydløg for at gøre din have endnu mere attraktiv for bier og sommerfugle. Sammen med de andre planter forvandler prydløg haven til et sandt paradis for bier og sommerfugle.

Prydløg skal plantes et solrigt sted i veldrænet jord. Placer dem et sted med læ, så de ikke udsættes for vind. Prydløg blomstrer kraftigst fra midten af maj til slutningen af juni.